Crystal Sürpriz Haber Verdi!

 

Her hafta olduğu gibi Crystal’i önceden arayıp ziyarete gittim ama bir sürprizle karşılaşacağımı bilmiyordum!

Kapıyı Crystal açtı, içeri girdiğime Adrianna bebeğin mışıl mışıl uyumakta olduğunu gördüm. Crytsal’in nişanlısı kanepelerden birinde oturmuş yemek yiyordu. Nasıl olduğunu sorduğumda Crystal çok aç olduğunu ve mutfakta kendisine hamburger hazırlayacağını söyledi. Birlikte mutfağa geçtik. Engelli Crystal’in kendisine yemek hazırlayışını seyrettim. Etkilendim!

Önce raftan bir tabak aldı, Johhny’e hamburger köftelerinin nerede olduğunu sordu, aldığı cevaba göre iki köfteleyi tabağa koyarak mikrodalga fırına yerleştirdi. Sonra üzerlerine birer dilim hazır kesilmiş peynir koyarak fırını çalıştırdı. Köfteler ısındığında tabağı alıp oturma odasına geçtik. Ekmeksiz yediğini söylerken iki parça köfteyi iştahla avurtlarına tıkıyordu. Ardından Johnny’den kendisine bisküvi arası fıstık ezmesi yapmasını söyledi.

Sıra bana vereceği sürpriz habere gelmişti! Hayır! Düşündüğünüz gibi hamile değil!

Önümüzdeki hafta işe başlıyor. Bence bu yeterince sürpriz bir haber çünkü Nisan ayında çıkarıldığı işyerinden çağrılmış. Yani ümidini kestiği bir iş yeniden karşısına çıkmış bulunuyor.. Nasıl bir işyeri olduğunu daha önce sormuştum. Ama yeniden anlatmasını istedim çünkü Crystal konuşmayı ve dinlemeyi seven sohbet erbabi bir kadın.

Çalışmaya döneceği yer bir fabrika. Amerikan ordusu için hafif ölçek gereçler imal ediyorlar. Crystal’in bulunduðu bölümde sırt çantaları, kemerler, şapkalar, su kapları vs. imal ediliyor. Çalışma saatlerini kendisi ayarlamış; sabah 7 ile 11 arasında çalışacakmış. O süre içinde bebeğe nişanlısı Johnny bakacak. Hikayeden çıkan anafikir; Crystal görme özürlü olmasına rağmen kendine yetiyor, çalışıyor para kazanıyor ve topluma yük olmuyor.

Crystal’le çene çalarken bebek uyuyordu. Yaklaşık bir saatlik ziyaretten sonra ayrılırken Johhny bisküvi arası fıstık ezmelerini hazırlamaktaydı.

Johnny de görme özürlü, ancak Crystal gibi tamamen kör değil. Bu resimde Crystal için bisküvi arası fıstık ezmesi hazırlarken..

Gelecek hafta Crystal’i ziyaret için randevu yaparak ayrıldım. Daha sonra gönüllü işimin patronuna bir email yazarak ziyaretime ait detayları anlattım.

Bir sonraki sefer Adrianna’nın uyanık olmasını ve kucağıma alabilmeyi umuyorum. Çünkü her gidişimde uykuda olduğu için onu henüz kucağıma alamadım.

 

Birkaç Fotoğrafta Crystal

Crystal Sürpriz Haber Verdi!

Crystal Çalışmaya Başladı

Crystal ve Bebeği Adrianna