Su İçerek Zayıflamak



Hergün öğlen tatilinde gittiğim gym’de (spor salonunda) en az 20 dakika koşu bandında koştuktan sonra 10-15 dakika ağırlık çalışırım. Bazen grupla toplu egzersizlere katılırım. Ardından buhar odasında 10-12 dakika stres attıktan sonra çabuk bir duş alarak ofisime dönerim.

Spor yapmanın su içerek zayıflamakla ne ilgisi var dediğinizi duyar gibiyim..

Göz gözü görmez buhar dolu bir odada başka kadınlar varsa merhabalaşmak gizli bir kuraldır. Bazen kadınlarla tatlı sohbetlere dalarım. Bazen de sessizliği tercih ettiğim için cılız bir merhabadan sonra sıcak taşlara uzanırken 10 dakikalığına içsel yolculuğa dalarım. Günüme bağlı..

Dün fazla bıcırık bir günümdeydim. Buhar odasında şimdi ismini hatırlamadığım bir kadın vardı. Girdiğimden odayı terkedişime kadar susmadan karşılıklı bıcırdadık. Kadın güzellik salonu sahibiymiş. Su ve suyun güzelleştirme gücünden konuşmaya başladı.  Cildine çok iyi geldiği için haftada bir iki kere buhar odasına geldiğini söyledi. Buhar odasını seven birisine Türk Hamamını anlatmadan duramazdım. Türk Hamamını bilip bilmediğini sordum; hiç bir fikri yoktu. Uzun uzun anlattım. Umumi banyo diye birşey olduğu aklının ucundan bile geçmemişmiş, şaştı ve içi merak doldu. Hamam kelimesini aklında tutamasa da bundan sonra Türk banyosu duyduğunda neden bahsedildiğini anlayacağını söyledi. Bir ara Fin hamamını bildiğine söyledi.. Ama tabi Fin ve Türk hamamları birbirinden çok farklı şeylerdir..

Fin hamamında estetik uzmanıyla “zayıflamak” üzerine sohbet.. Yaz gelmeden zayıflıyoruz. Su içerek!

Yoğun su buharlı odada konuşmamız süreken laf döndü dolaştı fazla kilolara geldi. Geçtiğimiz iki yıl içinde 11 kilo verdiğini ve bunu -diyetin yanında- düzenli su içmeye de borçlu olduğunu söyledi.

Vücudumuzu bahçe sular gibi sulamalıyız diyerek devam etti. Vücudun ihtiyacı olduğu kadar suladığımız sürece suyun iştahı kestiğini söyledi;  ayrıca yeterince su içmek vücuttaki yağ depolarını da azaltıyormuş. Yemeklerden önce bir bardak su içmeyi alışkanlık haline getirdiğini, miğdesi suyla dolduğu için daha az yediğini söyledi. Bol su içtiği için cildinin de yumuşak ve sağlıklı bir görüntü aldığını anlattı.

Su İçemeyi Alışkanlık Haline Getirmeli! 

Öncelikle vücudumuzun sesini dinleyelim. Beni tanıyanlar susamadıkça su içmediğimi bilirler. Bu yazıyı özellikle kendim için yazıyorum ki susamadan su içme alışkanlığı edineyim. Öyleyse aşırıya kaçmadan gün boyunca su içelim.

Yemekten önce içilen suyun kilo vermekteki etkisini göz önünde bulundurunca, zayıflamak isteyenlere de kolay ve zararsız bir yöntem olarak yemek öncesi su içmek önerilebilir.

Su içmek bir süre sonra görev gibi gelmesin ve keyifsiz hale dönüşmesin diye suyun içine kesilmiş limon dilimi ve taze nane atılabilir. Beni yakından tanıyanlar buzlu suyu limon ve taze nane ile sunduğumu bilir. Su, nane ve limonla sürahide çok estetik bir görüntü oluştururken hoş bir tat kazanıyor. Bazen de bir sürahi dolu suya salatalık dilimleri koyarım.. Geçenlerde bir otelin lobisinde bulunan zarif sürahilerde portakal dilimleri vardı. Görüntü öyle çekiciydi ki susamadığım halde bir bardak su içmiştim. Dondurmacı dükkanındaki şeffaf su damacanasına da dilimlenmiş çilekler atmışlardı. Tadını merak ederek bir bardak doldurup içmiştim. Üstelik etraftaki tek meraklı da ben değildim. Çilek kokulu su tazelik hissi veriyordu. Böyle varyetelerle su hem göze hitap ediyor hem de tadı ve kokusu güzelleşiyor. Deneyin!

Spor salonunun buhar odasında tanıştığım estetisyen kadın suyu soğuk içmeyi tavsiye etti. Çünkü soğuk su vücutta daha çabuk absorbe ediliyormuş ve daha çok kalori yakmaya yardımcı oluyormuş.

Kendinizi yorgun hissettiğinizde kafein ihtiyacınız olduğunu düşünüp kahve ya da çaya yönelmeyin. Estetisyenin söylediğine göre susuzluğun ilk işareti yorgunluk hissiymiş. Yorgunluk hali belirdiğinde bir bardak soğuk su ile canlanmayı önerdi.

Su içerek zayıflamak ve falza kilolardan kurtulmak mümkün mü bilemem ama su içmenin sağlıklı olduğunu hepimiz gibi ben de biliyorum. Cilde tazelik ve çekici görüntü kattığını da..

Şok Diyet Yapan Yaz Gelini


 

Bir sürahi buzlu su icinde portakal dilimleri..

 

One thought on “Su İçerek Zayıflamak”

  1. SU İÇEREK DOLAYLI ZAYIFLARSINIZ. ŞÖYLEKİ, BEDENİNİZ BELLİ YOLLARLA VE DÜZENLİ BİÇİMDE SU KAYBEDER. ANCAK, BEDEN BU SUYU TAMAMLAMAK ZORUNDADIR. SU, GIDADAN ÇOK DAHA ÖNEMLİDİR. GIDA ALMADAN 40 GÜN YAŞARSINIZ, SU ALMADAN 3 GÜN DAYANIRSINIZ. ONUN İÇİN, BEDEN MUTLAKA SU EKSİĞİNİ TAMAMLAR. ANCAK BEDEN, BUNU SİZDEN SU OLARAK İSTEMEZ, DAHA LEZZETLİ BİR ŞEY İSTER. SICAK BİR ÇORBA, BİR KOLA, KARPUZ, PORTOKAL, LİMONATA GİBİ, ŞEKERLİ VE YAGLI ŞEYLERLE DAMAK TADINI TETİKLER. SİZ DE, BEDENİN SU EKSİĞİNİ TAMAMAMAK İÇİN, YAĞ VE ŞEKERİ FARKETMEDEN ALIRSINIZ, SİZE KİLO OLARAK DÖNER. BU NEDENLE ÖNCE BOLCA SU İÇİN, BEDENİNİZ SU DEPOSUNU TAMAMLASIN. KARPUZDAN DAHA AZ İSTEYECEK, KOLADAN VAZ GEÇECEK. SİZ DE, YAĞLI VE ŞEKERLİ YİYECEKLERDEN VAZGEÇECEK, İSTENMEYEN FAZLA ENERJİ VE KİLODAN KURTULACAKSINIZ.

    SEVGİLER, SAYGILAR

    SABİT EREN

Comments are closed.