MuYoBaliç Transfer Edildi



Duyduk Duymadık Demeyin! MuYoBaliç Amerika’dan transfer edildi.

MuYoBaliç gümrükten geçerken valizinde bulunan üç önemli gıda maddesi muz, yoğurt ve bal olarak belirlendi! “Neden bu üç gıda maddesi?” dediğimizde önce sabah kahvaltıları hakkında felsefesini dile getirdi ve şöyle dedi: Bu söyleyeceğimi zaten biliyorsunuz: Sabah kahvaltısı çok önemlidir..

Kimilerine göre Türkiye’nin MuYoBaliç’e ihtiyacı var, kimilerine göre adı büyük kozanoğlu! Kitlelerin gözünde büyütülmüş ihtişamlı bir transfer, o kadar!

MuYoBaliç bir şişirme mi yoksa iyi bir transfer mi? Aşağıdakileri okuyup buna siz karar verin!

MuYoBaliç kendisine ait kahvaltı felsefesi dahilinde bize şunları da aktardı:

Yapılan bilimsel çalışmalara göre sabah kahvaltısı yedikten sonra okula giden çocuklar, idrak performansı gerektiren konularda (kahvaltı yapmayan çocuklara göre) daha başarılı oluyor. Aynı şey yetişkinler için de geçerli olabilir. Ancak koşuşturma dolu hayatlarımızda bazen kahvaltılar atlanır, bazen üstünkörü birşeyler atıştırılır, bazen de zamansızlıktan sağlıksız seçeneklere başvurulur. Hatta kimisinde tembellikten sabah evden aç çıkılır!

Kahvaltının Önemi

Bütün bunların üzerine MuYoBaliç şunları ekledi:

Hem lezzetli, hem besleyici, hem sağlıklı, hem sindirimi kolay, hem doygunluk hissi yüksek, hem hafif, hem kolay ve hem de çabuk bir kahvaltılıkla geldim. Sizlerle paylaşacağım!

Evet! MuYoBaliç kendisinden söz ediyordu! MuYoBaliç, Amerika’dan transfer ettiğimiz en yeni içecektir. MuYoBaliç bir kahvaltılıktır. Öyle bir kahvaltılıktır ki kalbin, böbreklerin ve kemiklerin de dostudur? Bütün bunların üzerine bir de dimağlara mutluluk şırıngalar?

Ama bu annenizin ya da yan komşunun kahvaltısına pek benzemez. Adı üstünde; “MuYoBaliç”, biraz fazla ecnebi! Biraz fazla marjinal! Eğer yeni bir kahvaltı denemeye varım diyorsaniz, buyrun MuYoBaliç aşağıda!

Unutmayın MuYoBaliç akşam üzerleri, haftasonları, sıcak havada, soğukta, yağışlı gri havalarda, TV seyrederken, kitap okurken, balkondan bakerken, ders çalışırken ne zaman isterseniz o zaman içilebilecek, her yaşa hitap edebilen bir çeşittir bu.. Denemelisiniz! Seveceksiniz!

Yani neymiş? Amerika’dan transfer ettiğimiz MuYoBaliç neymiş? MuYoBaliç muzlu, yoğurtlu ve ballı bir smoothy içecekmiş!

Peki smoothy nedir?

Smoothy taze meyvelerin blenderden geçmiş halidir. Buzsuz da içilir, buzu öğütülmüş halde de lezzetlidir. Smoothy yaparken genellikle taze meyve, yoğurt, süt, bal, donmuş meyve, reçel, meyve suyu, dondurma, çikolata, soya sütü, pirinç sütü gibi gıda maddelerinden birkaçı blenderde (öğütücüde) karıştırılır, kocaman bir su bardağına konularak afiyetle içilir.

MuYoBaliç Tarifi

MuYoBaliç oldukça basit bir smoothy (ya da smoothie) ama çok leziz ve yapımı kolay.

1 su bardağı MuYoBaliç smoothy yapmak için:

1 olgun MUz (muzun olgun olmasına dikkat edin çünkü karışımı kaygan (smoothy) yapacak olan ergin muzdur)
2 çorba kaşığı YOğurt
2 tatlı kaşığı BAL
1 çay bardağı meyve suyu (elma suyu, üzüm suyu, ya da mango suyu çok yakışır)

Hepsini blenderden geçirin. Eğer yaz günü içecekseniz içine dondurma koyup karıştırdıktan sonra için.

NEYMİŞ? Muz + Yoğurt + Bal + İç = MuYoBaliç! Dedim ya… MuYoBaliç transfer edildi! Afiyetle iç! 

(Blender yoksa önce muzu çatalla çok iyi ezip, yoğurdu ve balı kattıktan sonra çırpın ve yavaş yavaş meyve suyunu eklerken karıştırın. Sonra bir kavanoza koyup kapağını sıkıca kapattıktan sonra yayık ayranı yapar gibi sallayın. Yayık ayranı yapmış atalarınıza bu fikirlerinden dolayı dua uçurun.)bir bardak muz!

İlginizj Çekeceğini Düşündüğüm Diğer Yazılarım..

Muzlu Milk Shake

Osteoporoz ve Vejeteryan Diyet

Buzlu Mocha Keyfi