Botoks Bebekleri



Yanlış duymadınız 50 yaşındakilerden, 40’larında olanlardan ya da 30’luklardan bahsetmiyorum! 20’lik Botoks bebeklerinin sıkı ve gergin bir cilt için en yeni tercihlerinden bahsediyorum.

Botoks denince aklımıza kırışıklıklardan kurtulmak için yüzüne botulinyum toksini enjekte ettiren kadınlar gelir. Ama bu kadınlar 20’li yaşlarda değillerdir genelde. Otuzların sonlarında Botoks yaptıran birisinin bu eylemi çok şaşırtmaz ama 20’li yaşlar epeyce erkendir çünkü onların cildi zaten sıkı ve gergindir.

Onların Botoks’la işi olmaz diye avazım çıktığı kadar bağıra durayım, anlıyorum ki bu çok eski bir düşünce! Öyle eski ki!! Geçen 10 seneye ait!

Şimdi ABD’li genç kadınların en yeni tutkusu Botoks ile yaşlanmanın önüne geçme çabası.  Kaliforniya’lı bir psikolog “Günümüzde kimse 30’undan gün almış olmak istemiyor!!” diyor. “Sosyal medyada tanışanların ilk istediği şey birbirlerinin yüzünü görmek, bu yüzden profillerine en gergin ve pürüzsüz yüzlü fotoğraflarını asıyorlar” diye ekliyor. Ben hala ikna olmadım, 20’liklerin cildi zaten gergin ve kırışıksız değil mi?

Amerikan Plastik Cerrahları Derneği’ne göre çok genç kadınların Botoks kullanımı 2010’dan bu yana yüzde 10 artmış. Geçen sene Botoks yaptıran 5 milyon kişinin yüzde 30’u, 19-30 yaş grubunda!!! Bir Botoks enjeksiyonu yaklaşık 280 dolar.  Yüzdeki kasın özelliğine  ve hangi derinliğe zerk edileceğine göre fiyat değişiyor. Ayrıca 3-4 ayda bir tekrarlanması gereken bir uygulama. Bu durumda 35 yaşına geldiğinde yüzünde hiç kırışık istemeyen kadınlar 10-15 yıl boyunca her 3-4 ayda bir Botokslanması gerekecek. Bu uygulamanın yaşlanmayı engelleyip engellemeyeceğini bilen de yok! Masraf da cabası!

Genç kadınlar termaj (thermage) ya da altın iğne uygulamasına da çok rağbet gösteriyor. Bu uygulamada kadının cildi sıcak radyo frekanslarıyla sıkılaştırılıyor ve geriliyor. Termaj sonuçları öyle çok beğeniliyor ve öyle popüler ki bazıları tüm vücuda yaptırıyor ve bir seansta 25 bin dolar ödeyebiliyor!

Genç kadınlara Botoks öneren estetisyenlere göre 20’li yaşlarda yüze Botoks uygulamak, ileride yıllarda oluşacak zarara meydan okumaya yetiyor.  Araştırmacılar son birkaç yılda yüzün nasıl ve ne şekilde yaşlandığını anladıklarını, o yüzden 20’li yaşlarda verilen Botoks toksininin ileride kırışıklıkları ve sarkmaları önleyeceğini iddia ediyorlar. İddianın temelinde ileri yaşlarda yüzün hangi bölgelerinde kırışıklıklar oluşacaksa o bölgeleri erken yaşlarda hedefleyerek Botoks enjektesini vermek yatıyor. Ama uygulama öyle yeni ki kimse genç yaşta başlanan Botoks seanslarının gelecekteki kırışıkları engelleyip engellemeyeceğini bilmiyor. Ortada yapılmış bilimsel bir çalışma olmadığından delil de yok. Genç kadınlar delile bakmaksızın “şu an en güzel ve en gergin olmak için” Botoks yarışında bayrak koşturuyorlar.

Botoks ve termaj uygulamaları engelleyici ve koruyucu uygulamalar olarak tanıtılıyor ama (olası olumsuz) sonuçları görmek için senelerce beklemek gerek.  Halk sağlığına verebileceği zararı görmek için de biraz beklemek gerekli zira Botoks bir zehirdir! Ya da ilaçtır diyerek biraz yumuşatayım, ve ilaçlar gereksiz yere kullanılmamalıdır!

İlle de Botokslanmak isteyenlerin hamile veya emziriyor olmaması gerekli. Ayrıca nörolojik (sinirlerle ilgili) bozukluğu olanlar da Botoks’tan uzak durmalı.

Genç bir cildin geleceğe yatırımı; iyi beslenmek, yeterince uyumak ve güneşe çıkmadan önce koruyucu krem sürmek olmalı. Buna ek olarak yeterli su içmek, içki, sigara ve yoğun gece hayatından uzak durmak da etkilidir.

Botoks bebekleri 35 yaşına geldiğinde kırışıklıkları engellemiş olacaklar mı bilen yok. Onlar parayı verip Botoks istiyor, estetik uzmanları da parayı alıp Botoks veriyor. Şimdilik alan memnun, veren memnun. Ama acaba bu denli yaygın Botoks maddesinin bimediğimiz ne yan etkileri var? Var mı?

 

Genç Görünmek Uğruna Neler Yapılıyor?

Bakımlı Erkekler Aşırı mı?
NASA Kırışıklık Gideren Uzay İçeceği Satıyor
Ünlüler İçin Gençlik İksiri
Botoks Bebekleri
Botoks Eşittir Gençlik ve Güzellik
Sümüklüböcek Jelatininden Kozmetik Ürünler

 

4 thoughts on “Botoks Bebekleri”

  1. Fatoş,
    Teşekkürler.Yani en sonunda doğal yaşayın.Sinirleriniz bozulmasın.
    Dediniz. Tekrar sağlıklı günler diliyorum

  2. Kesin 1 yan etkisi vardır…
    doğal 1 şey değil sonuçta…

  3. Botox da kulanilan madde tetanoza da sebep olan klostridium ailesinin bir ferdi. Yemek zehirlenmelerinde yiyecekte ureyen turden.

Comments are closed.