Hüzünlü Anneler Günü


Birçoğumuz, anneler gününü hüzünlü geçirecek kadınlar tanıyoruzdur.

Mayıs ayı ABD’de akıl sağlığı ayı olarak bilinir. Akıl sağlığı uzmanları anneler gününü zor, hatta acılı geçirecek anneleri de düşünmeyi ve onlara saygılı olmayı öneriyor. Yazdıklarım hergün için gecerlidir! Hergün anneler günüdür!

  • Bazı anneler üzgün, yalnız veya dışlanmış kadınlar olabilir. Onlar için anneler günü güllerden ve çikolatadan ibaret değil maalesef.
  • Onlar belki TV haberlerinden, reklamlardan, magazin programlarından kaçınıyor.
  • Onlar çarşıda anneler günü hediyeleri satan dükkanlardan uzaklaşıyor belki..
  • Onlar anneler günü ya da hediye sözcüklerini duyacakları ortamlarda durmuyorlar beli..
  • Başkalarının coşkuyla kutladığı anneler günü kimi annelere kaybettiği çocuğu, bazılarına kendi annesinin yokluğunu hatırlatır.
  • Bazıları için anne ve evladı arasında mesafeler vardır, bazılarının koklayarak yetiştirdiği taze fidanı askerdedir.
  • Ve bazı fidanlar askerden hiç dönmemiştir! Böyle anneler için o gün özlemden başka birşey değildir.
  • Evlenerek bir yuva kurmak istediği halde izdivaç kısmet olmamış dolayısıyla çocuğu olmamış kadınlar veya hamile kalmak istediği halde henüz hamileliği tadamamışlar için anneler gününün anlamı “isteyip de sahip olunamayan” şeyi hatırlatır.

Halk sağlığı uzmanları anneler gününün herkes için mutlu ve coşkulu olmayacağını, fakat pozitif bir yan bulunabileceğini düşünüyorlar.  Bunun için kadınların duygularını ve hissettikleri olumsuz düşünceleri yakınlarıyla paylaşmalarını ve içinden geldiği gibi konuşmalarını öneriyorlar.

Bazı kadınlar için anneler günü mutsuz bir gündür, bunu hem kendileri hem de diğerleri kabul etmelidir. Ve bu kadınların hoşuna gidecek aktiviteler için zaman ayrılmasını dolayısıyla moral yükseltmeyi ve neşelendirmeyi öneriyorlar.

Anneler gününde hayatımızdaki çocuklu, çocuksuz, mutlu, mutsuz, yaşlı, genç, yakınlarda veya uzaklarda bütün kadınları mutlu edecek, maddiyata dayanmadan neşelendirecek birkaç güzel söz veya aktivite bulunabilir.  En değerli hediye o gün onlara ayrılacak zamandır.

Bu anneler gününde hüzünlenecek bir kadınla zaman geçirmeye ne dersiniz?

Ya da soruyu şöyle sorayım: Yalnız, üzgün, dertli, acılı, şehit vermiş bir anneyle bugün birkaç saat geçirmeye ne dersiniz?

Örneğin şunlara benzer aktiviteler hem değerlidir hem de ucuz:

Anneler gününü hüzünlü geçirecek kadınları da hesaba katalım.

2 thoughts on “Hüzünlü Anneler Günü”

  1. FATOŞ,
    BU ÇOK İLGİNÇ BİR OLAY
    GERÇEKTEN PAYLAŞILABİLİRSE ÇOK SEVİNDİRİCİ OLUR
    DEĞİŞİK BİR GÖRÜŞ AÇISI

Comments are closed.