Otistiklere Oksitosin Hormonu

 

Oksitosin sevgi hormonudur ve otizm tedavisi için gerekli olabilir.

En yeni çalışmalardan biri oksitosin hormonunun otistik çocukların beyin aktivitelerini hareketlendirdiğini bulguladı. Bu aktivitelerin içine görme, duyma ve insanları anlama dahil edilebilir.

Bu sonuçlar Yale Univeristiesinde sürdürülmekte olan geniş ölçekli bir otizm çalışmasından geliyor.

Türünün ilk örneği olan bu çalışmada araştırmacılar yaşları 7 ile 18 arasında değişen çocukları inceliyor. Çocuklara burundan spreyle oksitosin hormonu veriliyor ve emar (FMRI) çekiliyor.

Daha önceki otizm çalışmaları oksitosin eksikliği bulgulamıştı. Dolayısıyla sevgiden ve empatiden yoksunluk asosyal, psikopat, narsist ve manupulatif davranışları doğuruyor.

Yale çalışması, otizme sosyal eksiklik açısından bakarak oksitosin hormonu içereren çözümler öneriyor.

Otizm, sinir gelişiminin tamamlanmaması sonucu ortaya çıkan, sosyal etkileşimin değişen seviyelerde engellendiği, sözlü ve davranışsal bozukluklara verilen genel isimdir. Otistikler çoğu kez sözlerle, sözsüz veya diğer şekillerde sosyal etkileşimde bulunma güçlüğü çekerler.

Otistiklerin aileleri duygusal, sosyal ve finansal açıdan yük altındadır, dolayısıyla toplumu da etkilemektedir. Bulunacak bir tedavi büyük boyutlu faydalar sağlayabilir.

Yale çalışması hala sürdürülüyor; ortaya çıkan ilk sonuçlar Otizm Araştırmaları toplantısında açıklandı. Otistiklerin sosyal etkileşim sorunu için gerekli şey oksitosin hormonu olabilir ve belirli dozlarda verildiğinde sosyalleşmeye yardım edebilir.

 

Sevgi Hormonu Oksitosin

Zeki Ebeveynlerin Otistik Çocukları