Yalancılar Deşifre Edildi

Yapılan bir çalışma, cinsiyete göre yalan söyleme oranını belirledi. Yalancılar deşifre edildi desek belki daha doğru olur..

  • Buna göre her 10 kadından bir tanesi geçmişte birlikte olduğu erkek sayısı hakkında yeni sevgililerine yalan söylüyor.
  • Genç kadınların daha yaşlı olanlara göre iki kat fazla yalan söylediği tespit edildi.
  • Kadınların en büyük yalanı kıyafet için harcadıkları parayı yaklaşık yüzde 26 oranında düşük göstermeleri.
  • Kadınların yüzde 20si kilolarını düşük gösterirken yüzde 6si yaş konusunda yalan söylüyor.
  • Erkekler yılda yaklaşık 650 kere yalan söylüyor, buna karşılık kadınlar yaklaşık 537 kere doğruyu çarpıtıyorlar.
  • Erkeklerin en belirgin yalanı eve geç gelecekleri hakkında buldukları bahaneler, ve eve erken gelmeyeceğini bildiği halde gelecekmiş gibi yapmak.
  • Her 100 erkekten 20 tanesi alkol tüketimi hakkında yalan söylediğini itiraf etti.
  • Her 5 erkekten biri yalan söylediğini kabul ederken köşeye sıkıştırıldıklarını ve tek çarenin yalan olduğunu bildirdi.

Ayrıca çalışmanın sonucu İngilizlerin çok değişik konularda kolayca yalana başvurduğunu da ortaya çıkardı

Doğal olarak yalanın hedefi, olduğundan farklıymış gibi görünmek. Yalancı hangi yaştan ve cinsiyetten olursa olsun, hangi ulustan ve dinden gelirse gelsin asılsız söylemler çoğunlukla en yakındakileri üzüyor.

Yetişkin yalancılar deşifre edildi ama yalanın yanlış olduğunu daha ilkokula başlamadan öğrenmemişmiydik?

One thought on “Yalancılar Deşifre Edildi”

  1. En son ne zaman yalan soyledigimi hatirlamiyorum uzun zaman olmus demek ki.Yalancinin mumu yastiya kadar yanar sozunu eklemeden edemiycem iste bu yuzden yalanin ortaya ciktiginda duyulucak utanci yasamamak icin hic soylememeyi tercih ediyorum.Pembe yalanlar ;.birine yardim etmek amaci ile yada kimseye zarari olmiycak seylerin dogrulugunu saklamak gibi durumlarda bile vicdanim rahat etmiycegi icin mumkun oldugu kadar dogrudan uzaklasmamaya calisiyorum.Satin aldigim seylerin parasini kendim kazanip odedigim icin kimseye hesap verme zorunlulugumun olmamasida buyuk rahatlik.
    Istatistiklerin dogruluguna inaniyorum.Esimin sakladigi vodka siselerini buldugumda cok bozulmustum ama onu icki konusunda kontrol etmeye calistigim ve boylece dogruyu saklamaya onu ittigim icin kendimide suclu hissetmistim.”isten geldikten sonra bir kadeh birsey icsem ne olur” der bende “hayir her gece icemezsin alkolik olursun”.. gibi baskilarla onu dogruyu gizlemeye yonlendirmis oldugumun farkindayim.Insanlar sevdiklerini cok dusunup konturol etmeye calistigi icin bilmeden karsisindakini yalana yonlendirmis olabiliyor.Sebep ne olursa olsun yalana bas vurmanin dogru olmadigini dusunuyorum.Herkeze dogrucu bir hayat cizgisi tavsiye ediyorum .Dusuncelerimi burda sizlerele paylasmak bir onur.Bloglarinizi heycanla takip ediyorum.Sevgiler saygilar Fatos Hanim.
    Serpil Chiba

Comments are closed.