Dayak

Kanada’da yapılan bir çalışma dayak yiyerek büyüyen çocuklarda akli sorunların oluştuğunu ortaya çıkardı.

Katı fiziksel cezalar çocukların akli dengesini sarsıyor. Bu tür cezalara örnek olarak iteklemek, sarsmak, tokat atmak, tekmelemek ve dayak atmak verilebilir. Sonuçta ortaya çıkan akli sorunlar davranış bozuklukları, ruhsal dengesizlik, ani ruhsal değişiklikler, endişe, alkol ve madde bağımlılığı ve kişilik bozuklukları gibi geniş bir yelpazede kendini gösterebiliyor.

Araştırmacıların bulgularına göre yüzde 2 ila 7 oranında akıl ve ruh sağlığı bozukluğu, ağır fiziksel cezaların sonucu olarak ortaya çıkıyor.

Bazı ülkelerde yasak olan dayak. ABD’de 1970 yılından bu yana giderek azalmaktadır. Buna rağmen birçok ebeveyn dayağın geçerli bir cezalandırma yöntemi olduğuna inanır.

ABDde 2010 yılında yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre her 100 ebeveynden 80’i, çocuk anaokuluna gelmeden önce en az bir kez poposuna tokat attığını itiraf etmişti.

Türkiye’de en kolay başvurulan cezalandırma yöntemlerinden biri dayak olmalı diyorum sonuçta her gün haberlerde şiddet dinliyoruz!. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

One thought on “Dayak”

Comments are closed.