Vitamin Ambalajlarında Yanlış Mesaj


Vitamin ambalajlarında yanlış mesaj verilebileceğini, ve böyle birşeyin ilaç endüstrisinin bilinen isimleri tarafından bile yapılabileceğini biliyor muydunuz?

İlaç sanayinin devi Pfizer, vitamin ve besin destekli ürünlerin ambalajında yazan ‘göğüs ve kalın bağırsak‘ sağlığı ile ilgili ibareyi kaldırmaya karar verdi.

Pfizer tarafından üretilen Centrum vitamin şişelerinin üzerindeki gerçek dışı ve yanıltıcı mesajın  halkı tamamen yanlış yönlendirdiğini savunan tüketicileri koruma derneği, böylece ilaç sanayinin ağır toplarından birine daha yanlış hesabın Bağdat’tan döneceğini kanıtladı.

Centrum Ultra Women’s ve Centrum Silver Women’s vitaminlerinde kadın göğüs sağlığı,  Centrum Ultra Men’s ve Centrum Silver Ultra Men’s vitaminlerınde erkek kalın bağırsak sağlığı için iyi olduğunu düşündüren ibarelerıinin bundan sonra kaldırılacağı açıklandı.

İddiaların gerisinde ürünün D vitamini ihtiva etmesi  bulunduğunu bildiren bildiren ilaç firması Pfizer, D vitamininin göğüs veya bağırsak sağlığına doğrudan katkısı olup olmadığının kanıtlanmadığını biliyor olmalı!

Bu tür iddialar tüketiciyi yanlış yönlendirerek göğüs ve bağırsak kanserine karşı önlem konusunda yanıltıcı mesaj veriyor.

Böyle bir iddianın üreticiler tarafından yapılmasının illegal olduğu ortaya çıktı. Yanlış mesaj nedeniyle hastalar vitaminlerle idare edebileceklerini ve tıbbi ilaçlara gereksinim olmadığını bile düşünebiliyor.

Pfizer, hastaları yanlış yönlendirdiğini düşünmese de, vitamin ambalajlarından sözü geçen mesajları kaldıracağını açıkladı.