Emzirmek Emsalsizdir

Bebeği emzirmek hem anne için hem de yeni doğan için emsalsizdir. Neden?

WomensHealth.gov sitesine göre en belirgin nedenler kısaca şöyle sayılabilir:

  • Emsalsiz besin kaynağıdır. Doğumdan sonra bebeğin emdiği, colostrum denen, sıvı besin değeri çok yüksek bir maddedir. Bebeği enfeksiyonlardan koruyan bir antibiyotik niteliği taşır. Daha sonra colostrum normal süte dönüşür, incelir, ama hala çok değerli vitamin, miıneral, protein, yağ, şeker ve su içerir.
  • Hastalıklara karşı korur.  Anne sütünün hastalıklara karşı koruyucu olduğu bilimsel çalışmalarla desteklenmiştir. Anne sütüyle beslenen bebeklerin astım, solunum yolları enfeksiyonu, diabet, obezlik ve ani bebek ölümlerine karşı daha az riskli olduğu bulunmuştur. Emzirmek anne için de faydalıdır, yumurtalık kanseri, meme kanseri ve doğum sonrası depresyonu önleyici özellikler göstermektedir.
  • Anne ve bebek arasında en hızlı bağ emzirmekle kurulur. Fiziksel yakınlık, kucaklamak, memeyi bebeğin ağzına vermek hem bebek için hem de anne için rahatlatıcı bir edimdir. Bu yakınlık biberon alan bebeklerle anneler arasında kurulamayabilir.
  • Anne sütü bebek için her an hazır yemektir. Allah korusun bir doğal afet olduğunda bebeğin aç kalmasını istemezsiniz. Eğer emziriyorsanız, bebeğin yiyeceği her an hazırdır. Biberon temizleme, sıcak su bulma, mamayı hazırlama gibi sorunlar olmaksızın bebek her an her yerde beslenebilir.

Yeni anneler; doktorunuzla konuşarak emzirmenin sizin için ve bebeğiniz için uygun olduğunu öğrendikten sonra bebeğinizi emzirin. Emzirmek emsalsizdir! Anneler bebeğinizi emzirin! Halkın içinde de emzirin ama amaç etrafa meme göstermek değil çocuk emzirmek olsun. Yani açılıp saçılmayın!

WomensHealth.gov

Tam zamanlı emzirmek.

Tam zamanlı emzirmek ve hamile kalmak.

Blogumla ilgili bilgi için: FuzyonBlog