Brownie Kurabiye mi yoksa Kek mi?

Bazıları Brownie yerine çikolatalı kek diyor. Bence Brownie ne kek ne de kurabiye..

Dedikten sonra bir bilene soralım dedik ve gugulladık (Google araması yaptık).

Konunun otoritelerine göre Brownie kek değil, kurabiye. Bunun ilk ve en önemli nedeni elle yeniyor olması. Kek genelde çatalla yenir.

Buna karşılık Flemenkçe’de kurabiye koekje olarak yazılıyor ve bilin bakalım ne anlama geliyor? Küçük kek! Öyleyse yine sorumuza cevap alamadık.. Browne kurabiye mi yoksa kek mi?

Bu durumda gönlünüz çektiği gibi tanımlayabilirsiniz.. Kakaolu kurabiye ya da kakaolu kek de denebilir!

Oğlum yemek yapmayı çok seviyor. Küçük yaşlardan itibaren onunla mutfakta değişik yemekler yaparız. Şimdi artık kendisi yeni yiyeceklerin tariflerini bulup hazırlıyor (hala mutfakta kendi başına çalışacak yaşta değil ama yemek yapma fikriyle gelmesi bile büyük destek!)

Kendisi bu sene Türkiye ziyareti sırasında kuzenlerine (tabi kuzen ablalarının yardımıyla) Brownie kurabiyesi yaptı. Tarifini aşağıda veriyorum.. Umarım hoşunuza gider.

Malzeme
  • 1 çay bardağı erimiş tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 2  tatlı kaşığı vanilya
  • ¾ su bardağı kakao
  • 1 çay bardağı irice dövülmüş ceviz (isterseniz)
Hazırlanışı

Tereyağı ve şeker karıştırıİır ve krem haline getirilir. Tam anlamıyla karışması ve bulutsu bir hale gelmesi gerekir. Yumurtalar bu karışım içine birer birer kırılır. Un, kabartma tozu, tuz ve vanilya ayrı bir kapta karıştırılır ve şekerli karışıma katılır. Bu karışıma kakao ve istenirse ceviz de eklenir. Hafif yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye dökülerek her yerine eşit yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirilir.

Brownie yüzeyinin kurumuş gibi görünmesi gerekir. Fırında fazla tutulmamalıdır çünkü kurabiyenin en belirgin özelliği içinin yapış yapış (sıvışık) olması.

Brownie kurabiye mi  yoksa kek mi tartışmasını bir yana bırakalım ve Browniden sıcak sıcak bir lokma ısıralım.. Yanında vanilyalı dondurma da süper olur!

Unutmayın tarifte yağ ve şeker cömertce kullanılıyor. Bir tepsi Brownie tek bir kişi tarafından yenilmeyecekse sorun yok!

Şekersiz bir içecekle küçük bir parça Brownie damak lezzeti sunarken zarar değil mutluluk verir. Afiyet olsun!

Çikolata tadında diğer yazılrım 🙂

Dublör Yiyecekler

Rahatlatan Yiyecekler

Brownie Kurabiye mi yoksa Kek mi?

Çikolata

Çikolatalı Krep

Cupcake 3′den 103′e Bütün Çocuklar İçindir!

Çay Fincanında Çabuk Kek