Abur Cuburla Beslenen Çocukların IQ Seviyesi Düşüyor


Abur cuburla beslenen çocukların IQ seviyesi, sağlıklı gıda maddeleriyle beslenenlere kıyasla daha düşük oluyor.

Adelaide Universitesinin Halk Sağlığı araştırmacıları, bebeklerin 6 aylık, 15 aylık ve 2 yaş dönemlerinde yeme alışkanlıklarına ve daha sonra 8 yaşında IQ değerlerine baktılar.

Bebeklerin beyin dokusundaki gelişmeler ilk iki yıl doğrudan besinlerle ilişkili olduğundan, araştırmacılar diyetin IQ seviyesi üzerine etkisini araştırdılar.

Bu araştırmaya 7.000’den fazla çocuk katıldı. Temel olarak çocukların diyetlerine, geleneksel mi yoksa modern usullerle mi beslendiğine, hazır yemek mi evde yapılmış yiyecekler mi verildiğine, anne sütü emzirilip emzirilmediğine ve abur cubur alışkanlıklarına bakıldı.

Ilk 6 aya kadar anne sütüyle beslenmiş ve iki yıl boyunca sağlıklı seçimler sunulmuş çocukların IQ seviyesi, 8 yaş itibariyle 2 puan yüksek ölçüldü. Sağlıklı yiyeceklere örnek olarak baklagiller, peynir, meyve ve sebzeler veriliyor.

Öte yandan sürekli bisküi, çikolata, şeker, gazoz, kola, meşrubat, patates çipsi vs. yiyen çocukların IQ seviyesi 8 yaşına ulaştığında 2 puan düşük ölçüldü.

Kavanozlanmış hazır bebek mamalarının ilk 6 ayda verilmesinin de IQ üzerinde negatif etkisi olduğu bulgulandı. Ancak iki yaştan sonra verilen hazır çocuk mamalarının negatif etkisi gözlenmedi

Bebeklere ve çocuklara abur cubur vermek yerine, sağlıklı ve taze yiyecek yedirmek için uğrasmak gerekli. Böyle bir uğraşının IQ seviyesine katkı sağladığını bilmekse bonustur!