Kadın Vücut İmgesi Nasıl Olmalı

Venüs ve Serena Williams New York Times magazin kapağında resimdeki gibi görüntülenmişlerdi. Bu fotoğrafla iki kız kardeşin amacı adeta “Kadın vücut imgesi normalde böyle olmalıdır!” der gibiydi!

Bu görüntüden sonra tartışmalar, kadın beden imajının Vogue dergisinin kapağındaki gibi gözü fersiz sıska modellerce mi yoksa Venüs ve Serena gibi sağlık fışkıran gerçek kadınlarca mı belirlenmesi gerektiğinde yoğunlaştı.

Bu fotoğrafa bakan herksin gözüne ilk çarpan şey iki kız kardeşin sahip olduğu kasların yoğunluğudur! Ayrıca doğal bir “etine dolgunluk” söz konusu ki bu sağlıklı görünüşü iyice belirginleştirmektedir.

Fotoğrafta iki kız kardeşin karın kaslarındaki çarpıcılık, kollardaki belirgin tanımlama ve bacakların kalınlığı gözden kaçacak gibi değil ve bunların hepsi enerji dolu sağlıklı kadını yansıtıyor (New York Times photoshop kullanmıyor, eğer kullanırsa mutlaka bunu yazıda belirtiyor).

2012 Londra Olimpiyatlarında gördüğümüz voleybolcu, jimnastikçi, yüzücü ve diğer atlet kadınlar da hep kaslı ve sağlıklı genç insanlardı. Dergi ve magazinlerde olimpiyatlara katılan atletleri gördüğümüzde acaba photoshop yapılmış mıdır demiyoruz çünkü hepsi sağlıklı ve canlı kadını simgeliyor.

Buna karşın moda dergilerinde görüntülenen photoshop ile yeni baştan çizilmiş, ölgün bakışlı, uzun boylu, çiroz modeller kadın beden imgesi hakkında hayali beklentilere neden oluyor. Üstüne üstlük modellerin çoğu sigara içiyor veya madde bağımlısı. Hiç birinde kas yok, hatta ele gelecek et yok, tamamen kemikten oluşmuş gibiler. Bir çoğu da anaraksi (yeme bozukluğu) problemi ile cebelleşiyor. Kısacası bu modeller genç kadınlara yanlış mesaj veriyor!

Venüs ve Serena kardeşlerin vücutlarını rahatlıkla sergilemeleri, bazı fazlalıkları saklamamaları, kendine olan güvenleri ile verdikleri mesaj: sağlıklı kadın imgesi böyle olur!

Gerçek kadın vücut imgesi elde etmek ve sağlık için yaşam tarzının egzersizi de içermesi gerekiyor. Egzersiz hem sağlığı hem de enerji ve canlılığı depolamamızı sağlıyor.

İngiliz Halkı da Negatif Beden imgesinden muzdarip! Negatif Beden İmajı

Stresli erkek “etine dolgun” hatunlardan hazediyor: Bir Dirhem Et Bin Ayıp Örter