Süper Sağlıklı Sperm


Evlenip aile kurmayı planlayan erkeklere süper sağlıklı sperm için bir çerez tavsiyesi: ceviz.

Kaliforniya Üniversitesinin araştırmacıları dengeli bir diyetin yanında günde 75 gram (iki avuç dolusu) ceviz tüketen erkeklerin sperm kalitesinin yükseldiğini gözledi.

Bu çalışmanın en belirgin ve bir o kadar da önemli sonucu, aile kurarak çocuk sahibi olmak isteyen erkeğin diyetinin ne kadar önemli olduğuydu.

Çalışmada 21 ile 35 yaş arası 117 erkek incelendi. Erkeklerin yarısı 12 hafta boyunca her gün 75 gram ceviz tüketirken diğerleri  normal Amerikan diyetine devam ettiler (normal diyet ceviz içermiyor).

Her gün ceviz yiyen erkeklerin spermleri daha önceki numunelere göre oldukça canlı, hareketli ve biçimli bulundu. Buna karşın ceviz yemeyen erkeklerin spermlerinde farklılık görülmedi.

Bu çalışma Biyoloji ve Üreme dergisinde yayınlandı. Çalışma sonuçları ceviz tüketen erkeklerin omega-3 ve omega-6 yağ asit seviyelerinde artış gözlemledi.

Ceviz linolenik asit kaynağı olduğu için spermlerin şekil ve hareketliliğinde kalite yükselttiği düşünülüyor. Ayrıca güçlü bir omega-3 asit kaynağı olarak biliniyor.

Araştırmacılar çalışmaya devam ederek kısır erkeklerin ceviz yiyerek üretken hale gelip gelmeyeceğini bulgulamak istiyorlar.

Bu arada ceviz yararlı bir yiyecek maddesi olduğu için, aşırıya kaçmadan tüketmekte yarar var. Cevizle gelen süper sağlıklı sperm de bonustur!

 

Omega 3 ile ilgili diğer yazılar: 

Ceviz

Depresyona Karşı Omega-3
Cevizli Ispanak Salatası
Malatyalı Ustadan Somonlu Börek
Depresyona Karşı Balık
Süper Sağlıklı Sperm
Büyüklük önemli mi?
Kan Şekeriniz Normalin Üzerinde mi?