Annelerin İşi Asla Bitmez!

Anneler gün boyunca neler yapar?

En yeni bilimsel araştırma yeni birşey bulmadı ama zaten bildiğimiz birşeyi evrene kazıdı: Annenin işi asla bitmez!

Tesco mobil tarafından gerçekleştirilen çalışmanın sonuçlarına göre çocuklu bir kadın günde ortalama 10  değişik mesleği birden icra ediyor.

Bu sonuçlar Amerikan kadını için bulgulansa da dünyanın diğer yerledindeki annelerin daha az meşgul olduğu anlamına gelmez çünkü bir anne gün boyunca temizlikçi statüsünden danışmanlık mesleğine kadar birçok işin üstesinden geliyor.

Bir anne gün boyunca ev ahalisini doyurmak için ahçılık, mutfak dolaplarında tükenen ürünleri yerine koymak için denetleyicilik, hastalanan çocuğuna hemşirelik, yaşgünü kutlamaları için parti planlayıcılığı, ödevlere yardım için öğretmenlik, çocuk ve genç ilişkilerinde rehberlik, hesaplı alışveriş için muhasebecilik gibi geniş bir yelpazede hizmet sunuyor.

Genç anneler aynı zamanda ev halkının rahatlığı için teknoloji konusunda uzman da olmak zorunda. Örneğin banka ödemelerini online yapmak hem zaman hem de emekten kazanç sağlıyor.

Meslek sahibi anneler, yani evin dışında çalışan anneler de evde çalışan anneler de eskisine nazaran daha çok ve uzun süreler çalışıyorlar çünkü değişen hayat şartları annelerin de güncel olmasını zorunlu kılıyor.

Günümüzün anneleri her konuda en iyi olabilmek için baskı hissediyor ve dolayısıyla teknoloji güncellemesi için yeterli zaman ayırarak zaten yoğun olan günlük koşuşturmalarında ayarlama yapmak zorunda kalıyor.

Anneler gün boyunca neler yapar sorusunun cevabı kısaca temizlikçi, hizmetçi, hemşire, denetleyici, ahçı, doktor, parti planlayıcısı, rehber, öğretmen ve muhasebeci şeklinde sıralanabilir. Bazı anneler şoför mesleğini de başarıyla yönetiyor.

Gün boyunca annelerin neler yaptığını merak edenler umarım tatmin edici bir açıklama edinmişlerdir. Annelerin işi asla bitmez!