Ürkütücü Mikrop Süpervirüs

Süpervirüs ürkütücü bir mikroptur. Başa çıkmak neredeyse imkansızdır. Bilinen bütün antibiyotiklere direnç gösterir. Aşağıda anlatılanlar kurgu değildir.

Süpervirüs diye bilinen virüs sinek gibi ezilip öldürülemez! Süpervirüs insanlar tarafından üretilmiştir ve antibiyotiklere dirençli bir virüstür. Süpervirüs zaman içerisinde bir seri değişimden geçmiş ve şu an yaşadığı çevreyi ev edinmiş güçlü bir mikroptur.

Bütün bunlar ne demektir? Bakteriyel bir rahatsızlık nedeniyle antibiyotik aldığımızda ilaç hastalık yapan bakteriyi öldürür ama antibiyotiğe mukavemet gösteren bakteri yaşamayı başarabilir. Geride kalan, yani yaşamaya devam eden bakteri çoğalır. Çoğalırken şekil değiştirerek bambaşka bir bakteriye dönüşür. Bu yeni oluşan bakteriyi alınan antibiyotik öldürmez, öldürmeye gücü yetmez.

Gereksiz yere kullanılan antibiyotikler süpervirüsün oluşmasına nedendir. Ve bu bakteriler süpervirüsü öldüremez çünkü süpervirüs piyasadaki ilaçların hepsini bildiği için direnç mekanizması geliştirmiştir. Kullanılan antibiyotiklerin miktarı arttıkça süpervirüs şekil değiştirerek daha güçlü hale gelmektedir.

Süpervirüs en çok hastanelerde, bakım evlerinde, kreşlerde oluşur ve türer. Çünkü bu tür yerler hastalık barındırır. Hastalıklar değişik antibiyotiklerle iyileştirilmeye çalışılırken aynı zamanda ilaçlara mukavemet eden enfeksiyonlar (mikroplar) oluşur.

Uzmanlar ilaçlara direnç gösteren süpervirüsün nasıl yok edilebileceğine dair çalışmaları sürdürürken halkı galeyana getirmemek için fazla açıklama yapmazlar. Ama enfeksiyonların konrolü, yeni ve güçlü antibiyotikler ve bu ilaçların yerli yerinde kullanılması süpervirüsün kontrol altına alınması için sürdürülmekte olan çalışmalardan bazılarıdır.

Süpervirüsün ölmesi şimdilik mümkün olmasa da kontrol altında tutulması mümkündür. Bu konuda biz ilaç kullanıcıları neler yapabiliriz?

  • Doktorunuz antibiyotik yazmaya gerek görmüyorsa antibiyotik almak için üstelemeyin.
  • Antibiyotik alırken verilen dozun tamamını verilen sürede kullanın ve bitirin. İyileşseniz bile tedaviyi tamamlamak için size verilen ilacı gereken dozda alarak bitirmeniz gerekir.
  • Başkalarina ait ilaç kullanmayın. Diğerlerine ait ilaçlar size uygun olmayabilir.
  • Daha önceden kullanılmış, bir kenarda bekleyen antibiyotikleri kullanmayın. Yanlış ilaç almak suretiyle, almanız gereken tedaviyi geciktirirsiniz. Bu arada mikroplar büyümeye ve güçlenmeye devam eder. Asıl almanız gereken ilacı almaya başladığınızda etki göstermeyebilir.

Süpervirüs ürkütücü bir mikroptur, bu nedenle antibiyotik kullanımıında çok dikkatli olunmalı ve doktor tavsiyesi dışında antibiyotik kullanılmamalıdır.

Antibiyotikler