Güzellik Kalbe Zarar!

 

Kadın güzelliği erkekler için zararlı! Kalbe zarar veriyor.. Hmmm.. Nasıl?

Yapılan bir çalışma, zaten bilinen bu gerceği, bir kez daha kanıtladı. Güzel kadınla iletişim içinde olan erkeklerin stres hormonu seviyesi tehlikeli boyutlara ulaşabiliyor.

İspanya’da yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre, eğer erkek güzel bir kadınla aynı ortamdaysa, cinsel anlamda birlikte olma planları yapıyor. Ama kadın erkeğin düşünceleri doğrultusunda hareket etmiyorsa, erkekte kortızol (stres hormonu) seviyesi yükseliyor ve bu da kalp krizi veya felçle noktalanabiliyor.

Çalışma sırasında 84 ‘erkek‘ denek kullanıldı. Erkeklerin her birinin bir odada Sudoku bılmecesi çözmesi istendi. Bu odada aynı zamanda daha önceden tanımadıkları bir erkek ve bir de kadın bulunuyordu.

Birinci deneyde: Erkek denek Sudoku çözerken kadın odadan çıkarılıyor. İki erkek odada  bırakıldığında denekte stres hormonu artışı gözlenmiyor. İkinci deneyde: Erkek denekle birlikte kadın bırakılıyor. Bu kez erkeğin kortızol seviyesinde ciddi artış bulgulanıyor. Araştırmacılara göre, odada güzel ve çekici kadınla başbaşa kalan erkeğin zihninden geçen şey kadınla birlikte olma fikriydi. Bunun gerçekleşemeyeceğini düşündüğünde stres hissetti!

Araştırmacılar  güzel kadın gören erkeğin, kadınla birlikte olma isteğinin kabardığını söylüyorlar. “Aslında mağara devrinden bu yana bu böyledir! Erkek, hislerine cevap verilmeyeceğini hissettiği anda stres hormonuyla yüklenir. Erkek ya savaşacak ya da sıvışacak, ikisi arasında seçim yapmayı düşünürken strese girer!” diye ekliyorlar.

Araştırmacılara göre normal ölçülerde kortizol veya adrenalin salgılamak zararlı değil ama uzun süreli stres hormonu kalbe zarar veriyor.

Çalışma sonuçlarına göre bir erkek güzel bir kadınla 5 dakika aynı ortamda bulunduğunda stres seviyesi artıyor ve kardiyak tehlike baş gösteriyor. Böyle durumlar sık sık tekrarlarsa kalp krizi ve felç gibi olumsuzluklar ortaya çıkabiliyor. Bu durum bir süredir ilgisini çekmeyeçalıştığı  kadını elde edemeyen erkekler için de geçerli.

Aynı zamanda kortizol hormonu bağışıklık sistemine de zarar veriyor ve diyabet, yüksek tansiyon ve iktidarsızlık sorunlarını daha da kötüleştirebiliyor.

Yalnız şu da bir gerçek ki her güzel kadınla aynı ortamı paylaşan erkekte kardiyak sorunlar görülecek diye birşey yok! Bu durum uzun süreyle tekrarlayacak olursa o zaman tehlike çanları çalmaya başlıyor.

Kadınlar da erkekler de güzellik karşısında etkilenir. Hemen hepimiz güzel kadına bakarız. Ancak erkekler güzel kadını gördüklerinde kadını kafalarında soyuyorlar. Aynı anda kadının kendisiyle birlikte olup olmayacağını ve bunun imkansızlığını  düşünüyorlar. Bu noktada stres seviyesi artıyor. Reddedilme korkusu kalp krizine neden olabiliyor. Dediğim gibi bu olay bir iki seferde degil, sıkça tekrarlanırsa tehlikeli olabiliyor.

Aynı zamanda öyle erkekler var ki güzel kadın gördüklerinde hiç mi hiç etkilenmiyorlar. Ama diğerleri güzel ve alımlı kadın görür görmez cinsellik dürtüleriyle uyarılıyorlar. Araştırmacılar kalp krizi riskinin de erkekten erkeğe değiştiğini söyleyerek çalışma raporunu sonlandırmışlar.

Maalesef güzellik tehlikeli oluşturabiliyor!!  Böyle bir çalışmanın kalp krizi riski taşıyan erkeklere bir yararı olur mu bilinmez ama biz paylaşalım dedik!

Güzellikle ilgili diğer yazılarım da ilginizi çekebilir 🙂

Kozmetikler Yaşam Kalitesini Arttırıyor
Güzelliğin Evrimi
Yaşsız Kadınlar
Botoks Bebekleri
Botoks Eşittir Gençlik ve Güzellik
Sümüklüböcek Jelatininden Kozmetik Ürünler

2 thoughts on “Güzellik Kalbe Zarar!”

  1. Bu konu bilgisayar bozar. Çünkü erkeğe güzel olmasa da dahi hemen hemen dişinin her yeri güzel gelebilir. Ama benim merakım aynı şeyin (Kadın için güzel olan erkeğin) kadında aynı şeyi yapıp yapmadığı. Yakışıklılık en azından Türkiye’de başa bela değil henüz ama:))

  2. Sevgili Fatoş Hanım kızım;

    Ben 1962 yılında Lise birinci sınıfı bitirme sınavlarındaki bir olayı anlatmak istiyorum. O zaman (şimdi bilmiyorum) ders yılı sonunda yazılı sınavlar yapılırdı. Ders yılı içinde başarılı olsanız bile, son sınavlarda başarılı olmak zorundasınız.

    Lise 1 Biyoloji yazılı sınavında henüz 16 yaşında iken en ön sırada oyuruyordum. Aydın’Lisesi idi benim okulum. O zamanlar mini etek yoktu. Kadınların bacağı hafif göründüğünde kalbimiz yerinden hopluyordu. Ama çok güzel bir kadın olan biyoloji hocamız tam benim önümdeki masanın üzerine oturup bacak bacak üstüne attı. Hanım hocamızın gözü hep arka sıralardaydı. Ben hocamızın külotunu bile gördüm. O benden habersizdi. Bacakları çok pürüzsüz ve çok güzeldi. Ben hem oraya bakıyor hem de sınav kağıdımı dolduruyorum. Özür dilerim cinsel organım çok sertleşmişti. Ama sınav sonucum 10 üzerinden 8 geldi. Sınavı başarıyla kazandım. Acaba bunu nasıl açıklarız? Madem güzel kadınların erkekler üzerindeki etkisi tartışılıyor. Bu yüzden bu yazıyı kaleme aldım. Sizden çok özür diliyorum bu yazıyı yazdığım için. Bu yazıyı bilimsellik açısından değerlendirilsin diye yazdım.

    Sevgiler sunarım!….

Comments are closed.