Sıcak Çikolata


Sıcak çikolata düşkünü kadın bitip tükenmiştir! Çikolata sevgisi uğruna “bel bölgesinde” toplanan yağlardan ve çikolataya bir türlü karşı koyamayışından usanmıştır.

Bir milyon dolarlık sorusunu sorar: Neden ÇokoKolikler için bir dayanışma örgütü, dernek, organizasyon felan filan yok?

Cevap açıktır: Kimse çikolatayı bırakmak istemiyor da ondan!

Siz de çikolatayı her formda tüketmekten hoşlanıyorsanız sıcak çikolatayı da seviyorsunuz demektir.

İşte size bir tarif:

  • Bir çay bardağı kakao
  • 1.5 çay bardağı toz şeker (Sıcak çikolata, eritilmiş çikolatadan daha şekerlidir)
  • Bir fiske tuz
  • 1 çay bardağı kaynar su
  • 4 çay bardağı süt
  • Vanilya (arzuya bağlı)
  • Krema (arzuya bağlı)

Çocuklarla yapılabilecek sevimli bir tarif daha. Ama her aşamasında çocukları gözlemek ve yönlendirmek şart, çünkü son ürün kaynar çikolata!

Sıcak Çikolata Tarifi:

Kakao, şeker ve tuz, uzun saplı küçük bir tencede karıştırılır. Bu karışıma kaynar su eklenir. Ocak yakılır ve kaynaması beklenir. Bir yandan karıştırmaya devam edilir (yaklaşık 2 dakika). Bu aşamada dikkatli olmak şart, çünkü karışım kısa sürede kavrulabilir. Yanmaması için [yeterli] süre yaklaşık 2 dakikadır. Bu sürenin sonunda süt eklenir, yüksek ısıda kaynatılır ve ocaktan indirilir. Sıcak çikolata henüz saplı tenceredeyken vanilya katılır, karıştırılır. Artık servis yapma zamanı gelmiştir; 4 kupaya (fincan) paylaştırılır, istenirse krema ile süslenir.

Sıcak Çikolata ağzı ve dudakları yakmadan dikkatlice içilir.

Fatoş’ça:

Bir soru: Sıcak çikolatayı [Starbucks’da] gerçek çikolatadan mı yapıyorlar sanmıştınız? Çok özel bir yer olmadıktan sonra, ya da özel bir kampanyaya rast gelmemişseniz, Belçika’da veya Fransa’da çikolata yudumlamıyorsanız; ısmarladığınız şey kakao, süt, su ve şeker karışımıdır.. Yanında marshmallow, vanilya, tarçın, krem, vs. ekstradır!  Afiyet olsun!