Az Yağlı Yiyerek Kilo Vermek

Lahana çorbası, kilo kaybettiren ilaçlar, yemek yemeyi engelleyen içecekler ve ötesi! Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bunların hepsini unutun ve az yağlı yemekleri tercih edin diyor!

Amerika, Avurupa ve Yeni Zelanda’da yaşayan toplam 73.589 kadın ve erkeği kapsayan 33 değişik araştırma sonuçlarına göre az yağlı yiyecekler kötü kolesterolü düşürmeye ve bel bölgesindeki yağların azalmasına yarıyor ve 2 kg kadar kilo kaybetmeyi de sağlıyor. Ve bütün bu olumlu sonuçlar rejim yapmaksızın elde ediliyor. Araştırmacıar sonuçlara bakarak şu çıkarımda bulundu: rejim yapılmaksızın da kilo verilebilir!

Rejimsiz kilo kaybetmenin sonuçları, kaybedilen kilolar göz önünde bulundurulduğunda, çok çarpıcı değil ama az yağlı yiyenlerin beden kitle indeksinde azalmaya, genel olarak incelmeye neden olduğu tespit edildi. Bununla birlikte kilo kaybı da kaydedildi. Ortaya çıkan bir başka sonuç da, az yağlı yiyecekleri tercih edenlerin verdikleri kiloyu en az 7 yıl boyunca korumalarıydı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Gıda Uzmanlarının bulunduğu danışma kurulu, yağlı yiyeceklere ait esasları yeniden gözden geçirdikten sonra küresel tavsiyelerde bulunacaklar.

Fazla kilolu ve/veya obez olmak; kanser, kalp hastalıkları ve felç gibi kronik sorunları da beraberinde getiriyor.
 Felç, kalp krizi ve diğer kardiyovasküler hastalıklar dünya çapında her yıl 17 milyon insanın ölümüne neden oluyor. Avrupalıların yarısından çoğu fazla kilolu ve/veya obez. Amerika’da ise toplam nüfusun yüzde 35’i ve çocukların yüzde 17si obez.

Öyleyse neymiş? İniş çıkışlarla dolu “yoyo rejimleri” unutmalı ve DSÖ’nün uyarılarına bakarak az yağlı yemeyi standart haline getirmeli.. Az yağlı yiyerek kilo vcermek mümkünse denemeye değer! Bu arada sağlıklı lahana çorbasına günlük diyette yer vererek artı katkıyı da akıldan çıkartmamalı!

Az ve faydalı yağlı Avokado yiyelim!