Dedikodu


Yazdıklarımı bir şekilde halk sağlığına bağlamaya dikkat ediyorum. Bu kez bir ünlü hakkında çıkan dedikokudan bahsedeceğim.

Malum, dedikodu malzemesi haline getirilen insan ruhsal yönden zarar görür. Sanırım ünlüler de dedikodulardan mental anlamda nasipleniyorlardır! Bu hikayenin halk sağlığıyla ne kadar ilgili olduğunu ya da olmadığını size bırakıyorum.. En kötü ihtimalle pek düşünmeyi gerektirmeyen hatta eğlenceli bile olabilecek kısa bir yazı sunmayı hedefledim!

Ünlü Hollywood yıldızı Brad Pitt ile ilgili. Aktörün yüzünde beliren çizgilerin seyirciyi rahatsız ettiğine dair bir dedikodu bu.. Bir rivayete göre ünlü aktör fotoğraflarında photoshop (fotoşop) yapılmasına karşıymış ve kırışıklık ve çizgilerle dolu yüzünün magazin dergilerinde rötüşsüz çıkmasına özen gösteriyormuş. Bu nedenle en son filmi Killing Them Softly pek fazla ilgi görmemiş.

Eğer Brad Pitt’in seyircisi böyle sığ ve düzeysizse, olay acıklıdır çünkü yaşlılık olgunluktur. Sanatçıların yaşlanması, en kötü ihtimalle, sanatı daha beceriyle icra edecekleri anlamına gelir.

Peki ortaya atılan dedikodu neyin nesi? Bu belki rayting arttırmak için sanatçı tarafından körüklenen bir söylenti, belki de aktörü baltalamak için yayılmış bir dedikodu.

Ne olursa olsun medyada çıkan her habere biraz şüpheyle yaklaşmakta yarar var. Eğlence dünyasına ait haberler asılsız olabilir ama ciddi haberlerde de pekala dedikodu unsuru olabilir. Brad Pitt’e gelince: Evet aktör yaşlanıyor, ama yaşlanma prosesi bir gecede olmadı. Seyircisi de bunun farkında.