Yüksek Ökçeler Seksi mi?


İnce, sivri veya dolgu topuklu yüksek ökçeler kadınlar tarafından çokça rağbet görüyor.

İyi saklanmış bir sır değildi ama yine de en yeni bilimsel çalışmalardan biri yüksek ökçelerin kadını seksi gösterdiğini kanıtladı.

Portsmouth Üniversitesi araştırmacılarına göre yüksek topuklu ayakkabılar kadınların farklı yürümesine neden oluyor. Yüksek ökçeler üzerinde denge sağlamaya çalışan kadın kalçasını daha çok çeviriyor ve iki yana sallıyor ki bu da kısa ve sık adım atmasına neden oluyor. Yüksek topuklular üzerinde rahat hareket etmek her kadının becerebildiği bir şey değil. Bu nedenle dikkatsizlikler sorunlara neden olabiliyor.

Sıklıkla yüksek topuklu pabuç tercih eden kadınların ayak hastalıkları uzmanını (podiatrist) ziyaret etmeleri de gerekebiliyor. Bir çok podiatrist son zamanlarda kadınların yüksek topuklarla sorunu olduğunu, bir süre sonra topuksuz ayakkabıyla rahat yürüyemediklerini söylüyor. Buna gerekçe olarak ökçe kirişinin kısalması gösteriliyor. Bazı kadınların uzun süreli yüksek topuk giymesi nedeniyle ökçe kirişleri öylesine kısalabiliyor ki spor ayakkabıda ya da topuksuz ayakkabıda ayak topuğu yere  değmiyor! Nasırlar ve eklem ağrıları da diğer şikayetler arasında sayılıyor.

Yüksek ökçeler seksi olabilir ama önce sağlık! Uzmanlar yüksek topukluları parti, eğlence gibi kısa süreli etkinliklerde ve gerektiği zamanlarda giymeyi, hergün için topuksuz ayakkabıları tercih etmeyi öneriyor. Özellikle uzun yürüyüş gerektiğinde yüksek ökçeli pabuçların ayağa daha çok zarar verdiği söyleniyor.

One thought on “Yüksek Ökçeler Seksi mi?”

  1. evet ben fitik oldum ve olasi sebepler arasinda topuklu giymem gosteriliyor 🙁

Comments are closed.