Çizgi Roman ile Öğrenme

Oklahoma Üniversitesinin yaptığı bir çalışmaya göre çocuklar okulda çizgi roman usulü kitaplar ile daha iyi öğreniyor. Grafiklerle, çizimlerle ve resimlerle anlatılan ders konuları çocukların aklında daha kalıcı oluyor.
 
Ayrıca standart (geleneksel) kitaplara kıyasla grafik kitaplar, çocukların ilgisini daha çok çektiği için başarı oranı yükseliyor.Çizgi roman usulü yazılmış okul kitaplarından öğrenilen konuların akılda kaldığını ve ezberlemesi zor olan konuların bile kolaylca ezberlendiğini ortaya çıkaran bu çalışma, işyerleri için birçok fırsat da vaat ediyor.
 
Kelimelerin anlaşılması ve paragraflar arasındaki karışıklığı gideren çizgi romanlar okullarda geleneksek kitapların yerini alabilir mi?  Uzmanlara göre “Resimler ve kelimeler anlamlı bir akış içinde bir araya getirilirse” bu mümkün. 
 
Çocuklar çizgilerle anlatıldığında ve yeterli açıklama yapıldığında hem okumayı daha çok seviyor hem de kelime dağarcığı gelişiyor.
 
Çizimlerle anlatım çok önemli konuları kolaylıkla öğrenilebildiği için, çizgi roman usulü kitaplar ofis ortamında da rahatlıkla kullanılabilen ve yaygınlaşması önerilen bir yöntem.
 
Belki de çizgi romanlara, özellikle öğretici ve eğitici olanlara, gereken ilgiyi vermenin zamanı geldi.

One thought on “Çizgi Roman ile Öğrenme”

  1. OLDUKÇA VERİMLİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM ÖRNEĞİNİ GÖRMEK İSTERİM
    EMEĞİNİZE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER

Comments are closed.