Anneler Direksiyonda Mesaj Yazmayın!


Anneler siz ciddi misiniz? Direksiyonda telefon konuşmasının ve mesajlaşmanın (text yazmanın) tehlikeli olduğunu kaçıncı kez duyuyorsunuz?

Araba sürerken telefonda konuşmak gibi ya da mesaj yazmak gibi ikinci bir işle uğraşanların başına gelen trafik kazalarını ve tehlikeyi defalarca tekrarlansa da bu edimleri yapmaya devam eden birçok insan var. Sanıyorlar ki birden çok işi bir arada yapabilirler ve sorun olmaz! YANLIŞ! Çok görevlilik denen şey aslında düşünüldüğü kadar başarılı birşey değil. İnsanlar aynı anda birden fazla şey yapıyorlarsa hiç birini tam manasıyla beceremezler.

Son günlerde halk sağlığı camiası yeni annelerin, bebekleri arabadayken, telefonu elden bırakmadıklarını duyarak şaşkınlığa uğramış durumda! Evet, yeni anneler bebekleri arabada olduğu halde mesajlaşıyor ve bunu itiraf ediyorlar.

Güvenli Çocuklar adlı magazin tarafından gerçekleştirilen çalışmaya göre yeni bebek doğurmuş annelerin yüzde 78’i telefonda konuşuyor.  Annelerin yüzde 26’sı email okuduklarını ve mesajlaştıklarını itiraf ediyor. Bu annelerin ortak özelliği 2 yaşın altındaki çocukları arabadayken telefon kullanmaları.

Anneler, yaşı ne olursa olsun, çocuğunuz arabadayken telefon kullanmamalısınız!
Acaba annelere neler oluyor? Kafalarından neler geçiyor? Bilmiyor musunuz arabada taşıdığınız yük taşıyabileceğiniz en değerli yüktür?
Çocuğunuz arabadayken ve siz de direksiyon başındayken asla ve asla telefona ulaşmamalısınız!

Siz ya da etrafınızda bildiğiniz anneler araba sürerken telefon kullanıyor mu? Bunun içine telefonda konuşmak (telefonu tutarak veya tutmadan), text (mesaj) yazmak ve emaillere bakmak giriyor. Kendileri direksiyonda, çocukları da arabanın içindeyken telefon kullanan anneler tanıyorsanız lütfen uyarın!