Yoğurdun Yararları


Yoğurdun yararları saymakla bitmez ama araştırmacılar iksir niteliğindeki bu beyaz gıda maddesini incelemeye devam ediyor..

Amerikan Üniversitelerinden birinin yaptığı çalışmanın sonuçlarına göre güne yoğurtla başlayanların gün boyunca tükettiği yiyecekler hem dengeli hem de sağlıklı.

Bu çalışmaya göre yoğurt severler aynı zamanda sebze, meyve, fındık fıstık, balık ve tam taneli tahılları da seviyor ve tüketiyor. Araştımacılar yoğurdun ihtiva ettiği besin ve minerallerin başka gıda maddelerinde kolay kolay bulunmadığını söylüyor. Bu nütrientlere örnek olarak kalsiyum, potasyum ve magnezyum verilebilir. Bir kap yoğurt yemek suretiyle başka gıdalardan alınması zor olan mineralleri almak ve günlük gereksinimi karşılamak mümkün.

Araştırma sırasında yaşları 19 ile 89 arasında 6.500 katılımcı incelendi. Bütün katılımcılar 126 soruluk anketleri cevaplandırdı. Soruların büyük bir kısmı geçen yıl içinde tüketilen gıda maddeleriyle ilgiliydi. Katılımcıların yarısından fazlası yoğurt yediklerini bildirdi. Kadınların yüzde 64’ü, erkeklerinse yüzde 41’i yoğurt sevdiklerini ve yediklerini söyledi. Katılımcıların tükettiği yoğurt miktarı haftada ortalama iki su bardağı kadardı.

Araştırmanın en belirgin sonucu yoğurt severlerin genelde dengeli beslenme alışkanlıklarına sahip olduklarıydı. Ayrıca yoğurt tüketenlerin bünyesinde yeterli potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, B2 ve B12 vitaminleri bulundu.

Bulgular Beslenme Araştırmaları dergisinde yayınlandı.

Yoğurdun yararları say say bitmez, bunlara potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, B2 ve B12 vitaminlerini de ekleyelim.

One thought on “Yoğurdun Yararları”

  1. Yoğurdu yemeyen vardır belki ama hakkında olumsuz düşünen yoktur.

    Etkili yazıydı teşekkürler.

Comments are closed.