Egzersiz Günlük Yaşamın Bir Parçası Olsun


İlginizi çeken bir egzersiz seçin. Bu aktivite sizi temsil ediyor olsun, zaman ayırabileceğiniz ve ilginizi çeken bir egzersiz çeşidi size ait bir aktivite haline gelir ve bırakmayı düşünmezsiniz.

Ben uzun süre kick box (yani yüksek dozda boks ve tekme) yaptım. Kick box grupla yapılan bir egzersiz ve oldukça harekteli. Tam bana göre! Ancak bir süre sonra grupla çalışamaz oldum çünkü zaman aralığı artık benim günlük programıma uymaz olmuştu. O zaman spor salonuna gidebildiğimde koşu bandında koşmaya ve ardından ağırlık çalışmaya başladım.

Kendinize bir grup bulabilirsiniz. Egzersiz sosyal bir olay haline getirilebilir. Örneğin trekking gruplarına katılabilirsiniz. Grup halinde bisiklete binmek, yürüyüşleri birkaç arkadaş birlikte yapmak her bakımdan doyurucudur. Ayrıca grupla yapılan egzersizde destek mekanizması da mevcuttur.

Örneğin öğlen tatillerinde ofis etrafında 20 dakika yürümekle işe başlanabilir. Haftanın belirli günleri öğlen saatinde yapılan yürüyüşler bir süre sonra alışkanlık haline gelir.  Bir davranışın alışkanlık olabilmesi için 21 gün tekrarlamak gerekiyor! Öyleyse ilk 21 gün dişinizi sıkın!

Değişiklikler yapmayı ihmal etmeyin. Örneğin yürüyorsanız, bir süre sonra yürüme rotasını değiştirin. Spor salonunda egzersiz yapıyorsanız step, aerobik, kick box gibi değişik sınıflara katılın. Değişiklik sayesinde hem vücudun farklı kasları çalıştırılır hem de bir süre sonra sıkılma olasılığının önüne geçilir.

Yaratıcı olun! Asansör yerine merdiven kullanın. Alışverişe arabayla gidiyorsanız AVM’ye uzak bir yere park edip biraz fazla yürüyün. Ev temizliği, bahçe işleri ve dans gibi aktiviteler de egzersiz sayılıyor, unutmayın!  İsterseniz eğer, egzersiz günlük yaşamın bir parçası olabilir.

Egzersiz günlük yaşama dahil edilebilir

Egzersiz ve Hafıza

Akıl sağlığı içn egzersiz

Öğlen yoga