21inci Asır Romantizmi


Yeni bir çalışmanın sonuçları, 21inci asır romantizmini “karına çiçek verme ama mutfakta kendisine yardım et” şeklinde özetliyor! Anlaşıldığına göre ilişkilerin sürdürülebilirliği karşılıklı anlayış ve şefkat duygularından geçiyor.

Çöpü dökmekten, yatağa kahve getirmeye, TV seyrederken istediği birşey olup olmadığını sormaktan, çıplakken (görünmese bile) iyi göründüğünü söylemeye varan değişik kibar davranışlar iki insanı birbirine zamklıyor!!  Bu sonuçlara varmadan önce İngiliz araştırmacılar 4 binden fazla çift üzerinde incelemeler yaptı.

Eşlerin birbirini takdir etmesi ve sevmesi, ev işine katkısını yüceltmesi ve teşekkür etmesi, yeri doldurulmaz güzel hareketler olarak değerlendiriliyor. Takdir (geribildirim de diyebiliriz) çok etkin bir jest olduğu için, takdirin bol olduğu evlerde eşlerden birinin horlaması, ağzını şapırdatarak yemek yemesi, bazı işleri üstünkörü yapması, ya da kötü bulaşık yıkaması bile sorun olmuyor..

Çalışmanın sonuçları kısaca “Ortak noktalar bulmayı ve sağlıklı ilişkiyi bunların etrafina örmeyi” öneriyor. Uzun süren ilişkilerin püf noktasının hem fiziksel yardım hem de duygusal destek olduğu da açıkça görülüyor.

Bir başka çarpıcı sonuç da sorunlu ilişkilerde eşlerin tanıdık, dost ve ahbaplardan, ilişkiyi kurtarmak adına, yardım istemesi. Öyle görünüyor ki 21inci asır romantizmi ferini kaybedecek olursa ve çiftler çaresizliğe düşerse destek mekanizmasını çalıştırıyorlar. Destek olmaya hazır dostlar sağolsun!

3 thoughts on “21inci Asır Romantizmi”

  1. Sayfanızı paylaştığım bir erkek arkadaşım “Adem ile Havva’dan (Eva’da diyorlar) bu yana kadınların ne istediği çözülebilmiş değil” yorumun yaptı:))

  2. son derece basit – yapılabilir – gerekli ve ..nihayetinde rantabl taktikler.. faydalanacağımı garanti ederim.. bir de teşekkür ederim.

  3. Günümüz neslinin en ciddi kişisel sıkıntılarının altında yatan neden Takdir edilmeme….. Bunun üstesinden gelmek ise tabii ki profesyonel destekle olabilir….

Comments are closed.