Politeknolojik İlişkiler

 

Neymiş politeknolojik ilişki?

Yunanca’da poli çok demektir. Teknoloji ile birleşince çoklu teknolojik birliktelik gibi bir anlam çıkarmak yerinde olur. Politeknoloji rezilliğini,siosyal medyada birden çok ilişki kurmak. Birden fazla ilişki kurulurken herkesin gönül rızası göstererek birebir değil, birden çok platformda sürdürülmesi.

Twitter, Facebook, iPhone veya iPad üzerinden sürdürülen birebir ilişkiler mevcut.

Politeknoloji ilişkisi biraz daha farklı çünkü çoklu sosyallesme her iki cinsten birçok insanın değişik sosyal ağlardan gelerek buluştuğu, bir anlamda, narsist bir oluşum. Narsist çünkü bu ilişkiye katılanlar kendi zevklerini doyurmanın ötesinde bir amaç gütmüyorlar.

Politeknoloji kısaca politek olarak adlandırılıyor.

Bu rezil oluşum (lisanımı bağışlayın) karşılıklı anlaşmaya dayalı, etik, ve sorumlu bir tarz olarak nitelendiriliyor! Teknolojiyle zenginleştirilmiş bu ilişki tarzı taahhüt içermiyor. Kendini boş ve değersiz ya da yalnız hissedenlerin bu nahoş duygulardan geçici olarak kurtulacağı bir ortam. Politek sahte samimiyetle yüklü bir ortam aslında. Sorumluluktan kaçan, özellikle gençlerin eğlence amaçlı kullandığı ve gerçek hayata aktarmayı düşünmediği bu ilişki tarzı, sözümona açıklık, doğruluk, şeffaflık içeriyormuş. Politek denen ilişkinin en büyük özelliği gerçek hayata aktarılmaması.

Eylül 2012’de sadece Amerika’da politek ilişki yaşayan 18.2 milyon insan olduğu tahmin edilmişti. ABD’den Skype aracılığıyla diğer ülkelere yapılan bağlantılar bu sayıya dahil değil çünkü Skype böyle bir verinin paylaşılmasına razı olmuyor.

2 thoughts on “Politeknolojik İlişkiler”

Comments are closed.