Kadınlar; Şunları Yapmaktan Sakınmalısınız


Kadınlar şunlardan sakınmalıdır:

Yüksek Ökçe Alışkanlığı

Yüksek topuklu ayakkabılar revaçta. Yüksek topuklar üzerinde denge sağlamaya çalışan kadının duruşu etkileniyor, eklemlere baskı artıyor, sırt ağrısı, romatizma, çekiç parmak deformitesi gibi sorunlar oluşuyor. Bir de bunun üzerine yüksek topuklu pabuçlarla yürümeye çalışırken kazayla düşmeleri de eklersek, uzmanlar yüksek topuklardan kaçınmayı öneriyor. Ayrıca yüksek topuklu giyilirken taban astarı öneriliyor ki eklemlere bindirilen baskı azalsın.

Ağır Çanta Taşımak

Ben ağır çanta taşıyan kadınlar grubundayım. Omuzda asılı ağır çantalar uzun vadede sağlık riski oluşturuyor. Zamanla sırt, bel, omuz ve boyun sorunları ortaya çıkıyor ve duruşu etkiliyor.

Makyajla Uyumak

Gece uykuya gitmden önce makyajın çıkarılması gerektiğini hepimiz biliriz ama yüzü temizlemeden uyuduğumuz da olur. Yağ ve çevreden gelen tozlar makyajlı yüzde birikiyor ve gözenekleri kapatıyor. Cilt bu olumsuz etkilerle, tam olarak nefes alamadan geceyi geçirmiş oluyor. Uzun vadede lekelere bile dönüşebiliyor. Rimel ve göz makyajıyla uyumak da gözlerin tahriş olmasına yol açıyor. Hatta maskara çıkarılmadan yatıldığında göz enfeksiyonlarına bile neden olabiliyor. Bir de CİLT BEYAZLATICILAR ZEHİRDİR!

Yanlış Sütyen Kullanmak

Uzmanlara göre kadınların yüzde 70’i sütyen ölçüsünü bilmiyor ve yanlış beden iç çamaşırı kullanıyor.   Göğüslere uygun olmayan sütyen kıyafeti ve dış görünüşü etkiliyor.  Böyle bir yanlışlığın ne tür sağlık problemlerine yol açabileceğini hiç düşündünüz mu? Uzmanlara göre uygunsuz sütyenler sırt, boyun ve göğüs ağrısı, nefes alma güçlükleri, duruş bozukluğu, cilt tahrişleri, kan dolaşımı problemleri ve hatta irritabl bağırsak sendromuna bile neden oluyor. Sütyen ölçüleri bilinmiyorsa kadın reyonunda ölçtürmek öneriliyor.

Keşkelerden Uzak Durmak

Stres hem beden hem de sinir ve ruh sağlığını bozuyor. Kadınlar stresle ilgili bozukluklardan erkeklere göre iki kat fazla etkileniyor. Daha fazla depresyon ve endişe bozuklukları çekiyor. Uzmanların bir kısmı bunu kadın biyolojisine bağlıyorsa da stresin büyük etkisi olduğu kesin. Keşkelerden ve pişmanlıklardan uzak durmak öneriliyor. Uzmanlara göre kadınlar bozulan ilişkilere, hastalıklara ve kayıplara erkeklerden daha fazla üzülüyor.

Görünüşü Fazla Önemsemek

Herkes beden imgesine dikkat eder ve imajı konusunda endişe duyar ama kadınlar mükemmel beden ölçüleri konusunu daha fazla ciddiye alıyor. Çoğu kez zayıf ve normal ölçülere sahip kadınların bile kendilerini kilolu gördükleri bilinir. Vücut imajını fazla dert eden kadınların akıl sağlığı bozulabiliyor. Aşırı diyet yapmak sonucu fiziksel sağlık da tehlikeye girebiliyor. Daha ileri durumlarda yeme sorunları ve hatta estetik ameliyat tutkusu görülebiliyor.

Emosyonal Yemek

Kadınlar üzgün hissettiklerinde daha çok yiyorlar. Özellikle tatlı, yüksek kalorili yiyeckler aşeren üzgün kadın sonuçta kilo alıyor. Uzmanlar böyle zamanlarda hobilere yönelmeyi, müzik dinlemeyi, film seyretmeyi, endorfhin hormonunu arttırma yoluna gitmeyi ve egzersiz yapmayı öneriyor.

Yetersiz Uyku

Uykusuzluk gerginliğe neden oluyor. Ayrıca dikkatsizlik sonucu kazalara, fazla kalori tüketimine ve kalp hastalıklarına da sebebiyet veriyor. Uykusuzluk erkeklerden çok kadınları etkiliyor. Kadınlarda tansiyon ve duygu durum bozukluklarına neden oluyor. Uzmanlar yeterli ve kaliteli gece uykularının düzenli olarak alınmasını öneriyor.

Gereğinden Fazal Fedakarlık

Kadınlar ev, iş, eş, çocuk ve diğer günlük koşuşturmalar sırasında kendilerini düşünmeyi bir kenara bırakıyor. Bunun önüne geçmek için haftada belirli bir gün bir süreliğine “benim zamanım” denen süreyi kendilerine ayırıp hoşlandıkları aktiviteleri yapmaları öneriliyor. Kadın önce kendi fiziksel ve ruhsal sağlığına dikkat ederse ailesinin ve çevresinin ihtiyaçlarını daha iyi görüp gözetebilir.

Şimdi söyleyin bakalım sevgili kadınlar! Sağlıklı bir beden ve beyin için nelerden sakınmalısınız?

CİLT BEYAZLATICILAR ZEHİRDİR!

One thought on “Kadınlar; Şunları Yapmaktan Sakınmalısınız”

  1. erkeklere bulastırdıklarını da yazsaydınız
    her seyı bıldıklerını sanan kadınlar bunları mı bılmıyor

Comments are closed.