Facebook Depresyonu İyileştirir mi?


Uzmanlara göre Facebook depresyon tedavisinde kullanılabilir. Bunun bir nedeni Facebook kullanıcılarının yüzde 90’ının bu sosyal ağda mutlu zamanları hatırlamak için eski fotoğraflara bakmaları.

Portsmouth Üniversitesinde yapılan araştırmaya göre nostaljik fotoğraflar ve bu fotoğraflara yapılmış eski yorumlar kullanıcıları rahatlatıyor ve yatıştırıyor.

Araştırmacıların halihazırda bildiği şey, “hatırlamaya ve hatırlatmaya ait terapilarin” yaşlılarda hafizayı koruma yöntemi olarak kullanıldığı.

Üniversite araştırmacıları çalışmaları genişleterek Facebook’un endişe ve depresyonu iyileştirme olasılığını bulmaya çalışacaklar.

Araştırmacılar, depresif hissedenlerin Facebook’a girdiklerinde daha rahatlamış olduklarını bulguladı. Facebook iletişim için kullanıldığı gibi eski zamanları ve mutlu anları hatırlamak için de kullanılıyor. Birçok kullanıcı eski resimlere bakarak an itibariyle hissedilen olumsuz duygulardan kurtulmaya çalışıyor.

Belki siz de bundan sonra kendinizi pek mutlu hissetmediğinizde Facebook’a girerek eski mutlu anlarda rahatlama bulursunuz. Belki Facebook gerçekten depresyona iyi geliyordur.