Kentsel Dönüşüm ve Kredi Desteği

Kentsel dönüşüm ve kredi desteği

Deprem yine gündemde ve hep olacak. Birçoğumuzun oturduğu binalar maalesef deprem yönetmeliğine uygun yapılmamış. Bu nedenle oturduğunuz binanın biran önce deprem risk raporunu almakta fayda var. Deprem Risk raporunu alabilmek için bir binadan bir kişinin bile başvuruda bulunması yeterlidir. Deprem Risk Raporunu mutlaka bakanlıkça lisanslandırılmış kuruluşlardan almalısınız. Yoksa kentsel dönüşüm yasasının avantajlarından faydalanamazsınız. Bakanlık Yetkili Kuruluşun binanızda yapacağı teknik çalışmalar (beton kalitesi için karot ve beton örneği, zemin etüd raporu v.b.) sonucu Deprem Risk Raporunu alabilirsiniz. Peki Deprem Risk Raporu sonucunda binanız deprem riski taşıyor ise neler yapmalısınız?

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında binanızın yeniden inşaatı veya takviye – güçlendirmesi için bakanlık onayı ve bakanlıkça anlaşma sağlanan bankalardan kentsel dönüşüm kredisi  alabilirsiniz. Kentsel dönüşüm kredisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının anlaşma sağladığı Bankalar aracılığı ile verilmekte. Kentsel Dönüşüm Kredisi kullanarak kentsel dönüşüm kanunu kapsamında depreme dayanıksız, hasarlı binanızın yeniden inşaa edilmesini sağlayabilirsiniz. Bakanlığın desteği ile çok avantajlı ve çok özel seçeneklerin sunulduğu kentsel dönüşüm kredileri daire başına 100,000 TL üst limitli, 24 aydan 120 aya kadar vade seçenekleri, aylık %0,40 – % 0,50 faiz oranları ile yararlanabilirsiniz.

Kentsel dönüşüm kredisi başvurularında, bazı bankalar dosya masrafı, ipotek ücreti, ekspertiz bedeli gibi ödemeleri almamaktadır. Bankaların sunduğu avantajlı kentsel dönüşüm kredilerini değerlendirin, biri mutlaka size uygundur.