Hamilelikle Büyüyen Ayak Numarası


Hamilelikten sonra ayakkabı numarası büyüyen kadınlar tanıyorsunuzdur. Araştırmacılar hamilelik sırasında kadın vücudunda oluşan değişikliklerden bazılarının doğumdan sonra eski haline gelmediğini bulguladı.

Iowa Üniversitesi doktorları, kadın ayağının hamilelik sırasında büyüdüğünü ve çoğu kez bu değişikliğin kalıcı olduğunu söylüyor.

“Bunun için araştırmaya gerek yok, zaten biliyorduk” diyorsanız yalnız değilsiniz. Benim ayakkabı numaram ilk doğumdan sonra arttı ve eski haline dönmedi.

Bu çalışma sırasında 49 kadının hamileliği sırasında ve sonrasında ayak numarası alındı.

Ölçümler gebeliğin ilk üç ayında ve bebek doğduktan 5 ay sonra alındı.  Sonuçlar katılımcıların yüzde 70’inde ayak ölçüsünün büyüdüğünü gösterdi.  Büyüyen ayak ölçüsü doğumdan sonra eski haline dönmedi.

Doğumdan sonra ayak kemerinin alçaldığı ve zayıfladığı da anlaşıldı. Araştırmacılar doğum sonrasında kas-iskelet sisteminde değişiklikler olduğunu bildiklerini bu araştırmayla kanıtladıklarını söylüyor. Hamilelikle değişen ayak numarası olgusu, neden  kadınlarda ayak, diz, kalça ve omurilikte artiritisin (romatizmadan kaynaklanan eklem iltihaplanması) yaygın olduğunu açıklayabilir. Ve tabi sorunların çözümüne ışık tutabilir..

Hamilelikten sonra büyüyen ayak numarası ile ilgli bu çalışmanın sonuçları Amerikan Fizik Tereapi Dergisinde yayınlandı.

One thought on “Hamilelikle Büyüyen Ayak Numarası”

  1. Çalışmaya beni de bir Türk Kadını olarak ekleyebilirsiniz. 36 olan ayak numaram 37 oldu. Ayrıca tırnak batığım oldu ve cerrahi müdahale geçirdim.
    Saygılarımla,

Comments are closed.