Ufoloji

 

 

Kim derdi ki gün gelecek ve UFO’lar insanoğlunun yaratıcılığını pompalayacak ve ufoloji konseptini oluşturacak? Sorumu şu şekilde kesip biçerek daha uygun hale geitebilirim: Kim derdi ki gün gelecek ve Suudi Arabistan’da resmi bir kuruluşun ajandasını UFO’lar teşkil edecek?

Dünyanın dört bir yanından 100’ü aşkın  işadamı, politikacı, eğitimci, sporcu, showman, çevreci ve teknoloji uzmanı geçen yıl Riyad’da Küresel Rekabetçilik Forum’una davetli olarak katılmıştı. Ve bu toplantıda küresel yenilikçi ve yaratıcı düşünceler adına UFO’ların dünya ziyaretleri konuştular!

Stanton Friedman adındaki nükleer fizikçi 50 yıldır UFO’ların bilimsel gerçekliğini araştırmakta. Bunca zamandır topladığı bilgi ve belgeleri Küresel Rekabetçilik Forum’unda paylaşmıştı. Friedman, “eğer yaratıcılık hakkında konuşuyorsak  bizden daha yaratıcı olanlara bakmalıyız; yani UFO’lara” demiş.  Sanırım Suudi’ler de “anlat, daha anlat, çok heyecanlı!” demişti!

Unutmayın ki şu anda bildiğimiz birçok şey bir zamanlar sadece hayal edilmekteydi. Öyleyse Riyad’da toplanmış onlarca adem oğlunun UFO’lar hakkında verdikleri söylevler entipüften olamazdı. Kaldı ki paylaştıkları her türlü bilgi uzun yıllar boyunca kayıtlara geçmiş verilerdir. Kısaca verdikleri mesaj şuydu: “UFO’ların dünyayı ziyaretlerini gözlemeye devam edersek, geliş biçim ve düzenlerini anlarsak fizik hakkında daha önce bilmediklerimizi öğrenebiliriz.

Bu arada John Cameron tarafından söylenen şu sözleri de düşünce gıdası olsun diye paylaşıyorum: Nükleer fizik ilginç bir konsepttir ama topluma yararı olacağından şüpheliyim!

Siz ne düşünüyorsunuz? UFO’lara inanıyor musunuz?

Fatoş’ça: Bir rivayete göre bebekken konuşmaya başlar başlamaz ağzımdan çıkan ilk kelime UFO olmuş, demek ki bütün ömrüm boyunca doğru iz üzreymişim! Demekki yerküre üzerinde gezen UFO’lara inanmakla yanlış ata oynamıyormuşum! Demek ki UFO’ların var olabileceği savına katılan ben gibi düz ve sade “doğulular, batılılar, kuzeyliler ve güneyliler” de varmış! Eh be ufoloji!

Mars gezegeninde akşam yemeği 

3 thoughts on “Ufoloji”

  1. Bu konu ne kolayca inanılabilecek kadar basit nede kolayca inkar edilebilecek kadar kolay inkar edilebilecek bir konu değildir.
    Böyle bir konuyu alay konusu ederek ele almak da akılla izah edilebilecek bir şey değildir.
    Akıl bilinmeyeni onaylamaz da inkarda etmez. Sadece bilemiyorum kuşkuların var ben inanmıyorum gibi sözler söyleyebilir. Ama alay konusu etmek, edeni bu konuya inananlardan çok daha aşağı çeker ve seviyeyi düşürür. Alaycı kendisini küçük düşürür.

  2. Sayın Ahmet Doğan bey neden bu kadar alınganlık göstermiş ve celallenmiş doğrusu anlayamadım..
    Bilgi hazinesi tadındaki yazılarında saygı ve sevgiyi ön planda tuttuğuna şahit olduğumuz sayın Fatoş hanımefendiyi ” Alaycı” olarak itham etmek bence çok büyük haksızlık.

  3. Değerli Fatoş hanım,
    Yazınızla neyi anlatmak istediğinizi kavrayamadım. OFU lar tartışmalı bir konu olsa da önemli ve insan zihninin dünya perspektifinin dışına taşıması açısından işlevsel,
    İnsanın bilmediğini bilmesi ve kendini evrenin tek canlısı ve akıllısı sayan insanın yanılma payını hatırlatması önemli.
    İnsanların bir kısmı dünya ve evreni kendi yaşadığı yer kadar sanan ‘Kupa Manduka’lardan oluşuyor. Kupa Manduka, Hint söylencelerinde yer alan ve dünyayı kendi kuyusundan ibaret sanan kuyu kurbağalarına verilen isim.
    Bir kısım insanlar Kupa Mandukalardan farklı olarak dünyanın bütününü hesaba katarak yaşıyorlarsa da bu bilişim ve gelişim aşamasında evreni hesaba katacak bir vizyonla yaşamak daha gerçekçi olur.
    Gezegen ahalisi olarak kupa mandukalaşmamak için UFO larla ilgili yargılarımızı varmı yok mu tartışmasından öteye evreni hasaba katmayı hatırlatması açısından insanlara ve dünyamıza katkı sağladığı için önemlidir.

Comments are closed.