Hep Genç Kalmak

Biyolojik saat geriye alınamaz ama yüksek dozda umut edilir! Bakın Amerikalılar hep genç kalmak uğura neler yapıyor!

Yaşlanan Amerikalıların biyolojik saati geriye alma uğraşları son yıllarda iyice hızlandı. Her fırsatta doktorlarından yaşlanmayı önleyici, geciktirici ve hatta mümkünse gençlestirici ilaçlar talep ediyorlar.

İlaç sanayiinde adı duyulmuş bir şirketin bildirdiğine göre Amerikalılar doktor reçetesiyle verilen, hastalık önleyici, genç kalmaya yardım eden her türlü ilaca eskisinden daha çok para döküyor!

Son 6 yılda, cinsel iktidarsızlık, kırışıklıklar ve saç dökülmesi gibi yaşlılıkla gelen sorunları çözmek için harcanan para yüzde 46 oranında arttı.

Bu konuda yapılan çalışma sonuçları uzmanların tedirginliğine yol açıyor çünkü yaşlanan Amerika bütün parasını gençleşmek için harcarsa, gerçekten hasta olduğunda ve kritik sağlık harcamaları gerektiğinde parayı nereden bulacak?

Amerikalılar en çok şunlara para harcıyor:

Bu çalışmanın içine sigortalı Amerikalıların doktorları tarafından yazılan reçeteli ilaçlar ve tedavisel masraflar dahil edildi. Eczaneden ya da marketten alınan kozmetikler, güzellik salonlarında düzenli olarak yaptırılan cilt bakımı, plastik cerrahi ve lazer epilasyon, ağda, kıl, tüy de dahil edilmedi! 

Öyle görünüyor ki Amerikalılar hep genç kalmak uğruna elinde avcunda olanı savuruyor! Gerçek sağlık sorunları baş gösterdiğinde epey zorlanacak!

Yaşlanan Amerika’da, “Yaşsız Kadınlar” ya da hep genç kalan kadınlar başlıklı yazımı okumak isterseniz tıklayın.

yaşgünü pastası, doğum günü keki, yaş kaç, genç, yaşlı