Mobil Telefonlar ve Romantik İlişkiler


Mobil telefonların romantik ilişkilere hasar verdiğini biliyorduk, ama bu denli zararlı olduğunu idrak edememiştik!

Mobil telefonların yemek yerken ya da herhangi bir birliktelik anında aynı ortamda bulunması bile çiftlerin ilişkisine zarar veriyor. Şahısların kötü hissetmesi için telefonun çalması ya da mesaj gelmesi de gerekmiyor! Essex Üniversitesinde yapılan ve LiveJournal’da yayınlanan bu çalışma özetine göre cep telefonları ilişkileri ciddi boyutta yaralıyor.

Sosyal medya ve akıllı telefonlarla yaşantılarımız ve bağlantılarımız zenginleşse de yakınımızda bulunan, fiziksel olarak görüştüğümüz kişilerle ilişkilerimiz darbe alıyor ve etraftakiler bu işten hiç de memnun değil!

Aslında etrafinıza bakarsanız, bir kafede ya da restoranda oturan çiftlerin masalarında tabak çataldan başka telefonlarının da olduğunu görürsünüz. Her an telefona bakarak yenilen yemekten ve birlikte geçirilen zamandan varın siz hayır bekleyin!

Belki sosyal medyada popüler olan bu insanlar aslında fiziksel ortamda konuşma ve iletişim yeteneklerini de zamanla kaybetmekteler. Öyle olmasa masada telefonun ne gereği var?

Doğrusu nedir, hepimiz biliyoruz:

Telefon çantada, cepte ya da görülemeyecek bir yerde durur, yemek yenir, konuşmalar yapılır, gereğinde telefon cevaplanır. Oysa günümüzde öncelik hep telefonda! Yüzyüze konuşmayı unuttuk ya da unutmak üzereyiz.

Araştırmacılar deney sırasında masaya telefon yerine defter koyduklarında çiftlerin daha samimi ve anlamlı konuştuklarını ve konuşulanların kalıcı olduğunu bulguladı.

Çiftlerin yakın ve içten iletişim sürdürebilmeleri için telefonun görünmeyen bir yerde olması öneriliyor. İş yemeklerinde bile telefonun görünmeyecek bir yerde tutulması tavsiye ediliyor. İlle de telefona bakmak gerekiyorsa bir yemek boyunca en fazla iki kez, o da tuvalete gidilerek bakılması öneriliyor.

Telefon önemli bir cihazdır ama ilişkilerimiz daha da önemlidir. Mobil cihazların romantik (veya değil) ilişkileri baltalamasına izin vermeyelim.

romantik bir yemekte cep telefonuna mi yaninizdaki kisiye mi ilgi gostermelisiniz?
Romantik bir yemekte cep telefonuna mı yanınızdaki kişiye mi ilgi göstermelisiniz?