Twitter Gençlerle Doldu

Twitter’in gençlerle dolduğunu görmek için yapılmış bir çalışmayı okumak gerekmiyor. Hem profil fotoğraflarında, hem konuşmalarda ve hem de bio’larda açıkça görmek mümkün. Benim 15-19 yaş aralığındaki takipçilerim her zamankinden çok! Yenileri de hoşgelmiş!

Gençlerin Twitter’a akın etmesinin bir nedeni Facebook ortamınının eskisi kadar  cool olmayışı.. Bu benim fikrim değil, çalışmaların sonucu. Gerçi kimin eli kimin cebinde, kim kimi nereye yönlendiriyor pek belli değil ama son zamanlarda Twitter’in popüleritesi yüksek. Sonuçta büyük ağabeyler sosyal medyaya dolmamızı her zamankinden çok istiyorlar. Nedenini merak edenler için kısa bir yazımı okumalarını tavsiye ediyorum.

Anlaşılan o ki gençler yavaş yavaş Facebook’tan uzaklaşıyor çünkü Facebook bir popülerite yarışması gibi. En çok görülen şey arkadaşlar arasında drama! Gençler dramalardan sıkılmışa benziyor, arkadaşlarının detaylı duvar yazılarından acizlenmiş gibi görünüyor. Çareyi, soluğu Twitter’da almakta bulmuşlar.

Son 2 yılda Twitter kullanıcılarının yaş ortalamasının çok düştüğü bildiriliyor. Kullanıcıların dörtte biri 19 yaş ve altındaki gruptan oluşuyor.
Gençler Facebook’tan ardakalan vakti Twitter’a kaydırmış durumda, bu yüzden fazlasıyla genç görmek ve gençler tarafından yazılmış mikroblog okumak mümkün. Yalnız bir başka görüşe göre gençler Face’den tamamen ayrılmış değil. Sadece biraz usanmışlar, bir süre sonra geri dönmeleri bekleniyor.

Fısıltı:

Facebook, günümüzün gençliğinin yarının yetişkinleri olduğunu bildiğinden onları geri çevirmek için yollar arıyormuş. Belki bunu kısa sürede başaramayabilirmiş ama başarması için Facebook duvarlarında “daha az drama” olması gerekiyormuş. Belki de şimdi Facebook daha az drama nasıl oluşturulur, gençler bu konuda nasıl kontrol edilir gibi konular üzerinde kafa yoruyordur.
Peki şimdi anladınız mı gençler neden Twitter’a doluştu?

One thought on “Twitter Gençlerle Doldu”

  1. Güzel bir yazı olmuş:) bence bunlara ek olarak gençler twittere giriyor çünkü Türkçe aynı zamanda bir haberin yayılımı daha fazla ki, eylem olaylarında gördük görüyoruz,karakter sınırlamasının olması buda gençlere eğlenceli geliyor, Facebook da birisini eklediğin zaman sen kimsin beni tanıyor musun gibi sorularla karşılaşıyorsun oysa twitterde öyle bir şey yok bu yönüyle cazip geliyor ayrıca heyecan aramak istendiğinde 140 karakter devreye giriyor. Bunlardan en çok gençleri etkileyen bugünlerdeki(dediydim) bir haberin hızlı yayılımı ve tvlerde twitterden bahsediliyor olması yani reklamının yapılması bu da gençleri tetikliyor.

Comments are closed.