Direksiyonda Kulaklıkla Konuşmak


Direksiyonda telefonu tutmadan, yani kulaklıkla konuşmak, daha az tehlikeli diye düşünenler bu yazıyı dikkatle okusun.

LÜTFEN ARABA KULLANIRKEN CEP TELEFONU KULLANMAYIN çünkü direksiyonda cep telefonuyla kulaklık ile dahi olsa konuşmak, mesajlaşmak kaza yapma riskini 30 kat arttırmaktadır. Kendimizin ve trafiktekilerin can ve mal güvenliği için araba kullanırken telefonla ilgilenmemeliyiz.

Alberta Üniversitesinde yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre direksiyonda telefonda konuşmak, ister elde telefon tutarak, isterse tutmadan, oldukça tehlikeli.

Telefonu tutmadan konuşanların araba sürerken hata yaptıkları, süratlendikleri ve yanlış sollamalar yaptıkları bulgulandı. Bu hatalar sonucu sürücülerin kalp atışları hızlanıyor ve beyinsel aktiviteler de, bir anlamda, karışıyor.

Araştırma sırasında beyin aktivitesini tayin eden bir teknoloji ürünü kullanıldı ve 26 katılımcı direksiyonda, telefonu tutmaksızın, konuştu. Büyük çoğunluğun beyin aktivitelerinde yoğunluk ve kalp atış ritminde artış görüldü.

Direksiyonda önemli olan elde tuttuğumuz telefon değil, zihnimizi verdiğimiz konuşma oluyor. Zihin konuşma ile meşgulken hatalar artıyor. Kısacası elde tutmadan iletişim kursak bile direksiyonda telefon konuşması yapmak tehlikeli bir aktivite.