Müslüman İngiltere


The Telegraph Gazetesine göre İngiltere’de İslam, özellikle gençler arasında, hızla yayılıyor. Yakın bir gelecekte İngiltere müslüman olacak.

Araştırma sonuçları 2011 sayımlarından çıkarılmış, ve sonuçlara göre gelecek on yıl içinde Hristiyan olduğunu söyleyenler, genel nüfusa oranlandığında, azınlık durumuna düşecek.

Halihazırda 25 yaş altındakiler arasında her 10 kişiden biri Müslüman olduğunu söylüyor. Hristiyan nüfusundaki düşüş yaklaşık yüzde 10 civarında (Bu da yaklaşık 4.1 milyon İngiliz demektir).

İngiliz müslümanlarının neredeyse yarısı 25 yaşın altında, buna karşın Hristiyanların dörtte biri 65 ve yukarısı yaş grubuna dahil. Tüm bu rakamlar gösteriyor ki Hristiyan İngilizler kritik kütle rakamlarının altına düşerek İngiliz kilisesinin gücünü yitirmesine neden olmuş durumda. Fakat kilise buna karşı çıkıyor ve düşüşe rağmen kilisenin gücünde eksilme olmadığını savunuyor.

Araştırmacılar rakamların şimdiye kadar yapılmış olan bir sayımdan çıkan en belirgin farklılığı işaret ettiğini bildiriyor.

Kiliseye giden İngilizlerin çoğunlugunun 60 yaş üzerinde olduğunu ortaya çıkaran sayım sonuçları epey şaşırtıcı ve düşündürücü. Özellikle gençler arasında Hristiyanlığın azalması ve gidişatın önlenemez olması da çıkan sonuçlar arasında. Bütün bunlar demek oluyor ki gelecek 20 yıl içinde aktif müslümanların sayısı, kiliseye giden Hristiyanların sayısını ezici bir çoğunlukla gececek.

Bu yazının anafikiri: İngiltere yakın bir gelecekte müslüman bir ülke olacak.