Sosyal Medya, Belalım

Sosyal medyaya belalım diyorum çünkü ne onunla ne de onsuz!

Bu yazı Internet ile ilgili bir araştırmanın sonuçlarıdır. Herkesin, özellikle öğrencilerin, işine yarayacağını sanıyorum. Sosyal medyanın nereden nereye geldiğini göstermesi açısından herkesin ilgisini çekebilir.

Sosyal medya bildiğiniz gibi Internet’te karşılıklı iletişime geçtiğimiz, serbestçe interaksiyonda bulunduğumuz, paylaşıp tartıştığımız bir ortamdır. Sosyal medyada şahıslar kendileri ile ilgili bilgileri, yazıları, fotoğraf, video, audio ve diğer her türlü görseli paylaşırlar.

Sosyal medya; blogları ve mikro blogları, forumları, mesaj sistemlerini, sosyal ağları, wikileri, sanal dunyayı, sanal haberleri, yazı sitelerini, fotoğraf ve video, paylaşım sitelerini, her türlü veri alışveriş mekanlarını ve diğer portalları kapsar. Kısaca sosyal medya için “ortak entelijansiya” denebilir. Örnek olarak Facebook, LinkedIn, MySpace, Twitter, YouTube, Flickr, WordPress, Blogger, Typepad, LiveJournal, Wikipedia, Wetpaint, Wikidot, Second Life, Del.icio.us, Digg, Reddit, Lulu ve diğerleri verilebilir.

Ben Internet ve email ile 1994 yılında ABD’de tanıştım. İlk web sayfamı 1997’de lisans çalışmalarım sırasında okul projesi olarak hazırladım. Ama o zamanlar sosyal medya diye bir terimden habersizdik.

Bakın sosyal medyanın tarihçesi neler diyor:

sosyal medyanin tarihcesini biliyor musunuz?
sosyal medyanin tarihcesini biliyor musunuz?