Chobani nedir?


Chobani nedir? Yunan yoğurdunu popüler yapan bir markadır.

Hamdi Ulukaya Chobani yoğurtlarının sahibidir. Amerika’ya geldiğinde cebinde birkaç bin dolar varmış, bugün Chobani yoğurtları dünyanın önde gelen markalarından. Ulukaya’nın başarılı çalışması örnek olay olarak incelenmektedir. Internet’te okuduğum bir yazıdan kısa parçalar paylşmak istiyorum.

Chobani yoğurtlarının başarısı doğru zamanda doğru yerde bulunmaya ve tabi doğru kararlar vermeye bağlaniyor.

Üretilen yoğurt lezzetli, besleyici, doğal ve kolay bulunur bir marka. Ulukaya döküntü bir yoğurt fabrikası satın alarak işe başlamış ve Greek (Yunan) usulü yoğurt yapmaya karar vermiş.

İşletmecilik konusunda eğitimi olmadığı halde üretilen lezzetli ve besleyici yoğurt kısa sürede dikkat çekerek büyümüş. Şimdi Hamdi Ulukaya, yoğurdun Steve Jobs’u olarak biliniyor. Bana sorarsanız arabada Audi ne ise, yoğurtta Chobani odur. Yoğurdu severim, Chobani de yoğurtta tercihimdir.

Fatoş’ça:
Keşke Chobani yoğurtları Türk yoğurdu olarak başlatılsaydı. Neden derseniz, yoğurt kelimesi Türkçedir.

Yoğurt neolitik çağda, milattan önce 6000, Orta Asya’da yıllarında bulunmuştur. Bilinen en eski kayıtlara göre Cengiz Han’ın Moğol ordusu yoğurtla beslenirdi. Yoğurdu Kuzey Amerika’ya tanıştıran millet de Türklerdir. Ne mutlu ki hem ABD’de hem dünyanın diğer yerlerinde Chobani yoğurtları tanınıyor ve sahibi de bir Türk. Yoğurt yiyelim, afiyet olsun!

Değerli Ulukaya, Chobani’nin Türkçe ve/veya İngilizce blog yazarı olabilirim! Yaşasın Internet!