Kurbağa Yarışı


Kurbağa yarışı olur mu? Kim bilir, hayal gücümüzü çalıştırırsak kurbağalara yarış yaptırabiliriz.

Bu bir motivasyon hikayesidir.

Günün birinde kurbağalar ülkesinde büyük bir yarış düzenlenir. Yarışacak kurbağalardan devasa bir kulenin tepesine tırmanmaları beklenir. Minik kurbağalar yarışa hazırdır ama seyirciler daha en baştan yarışın sonunu görmüşçesine umutsuz konuşmaya başlamışlardır. Yarış başlar.

Kurbağalar minik bedenleriyle kuleye tırmanmaya çalışır ama seyircinin olumsuz sözleri birçoğunun başarısız olmasına neden olur. Yarışın başında kurbağaların yarısı seyircinin sözlerini dinleyerek yarışmadan çekilir.

Seyirci “olamaz, tırmanamazlar!”, “bu imkansız”, “kurbağaların cüssesine bak bir de kuleye bak, oraya kim tırmanabilir” gibi sözlerle yarışmacıların çoğunu elemiştir bile. Diğerleri uğraşır ama yüksek tondan gelen olumsuz bağrışmalar geri kalanların da elenmesine neden olur.

Bir kurbağa canını dişine takmış tırmanır, yapabileceğinin en iyisini yapar. Yarışın sonuna gelmiştir aynı zamanda kulenin de tepesine! Evet, yalnızca bir tanesi kuleye tırmanmayı becermiş ve birinci olmuştur. Yarışın ikincisi yoktur!

Basın yetkilileri birinci gelen kurbağanın yanına koşarak nasıl becerdiğini sorar. Anlaşılan odur ki yarışı kazanan kurbağa sağırdır! Olumsuz konuşmaları ve hayal katleden sözleri duymamıştır.

Hikayenin anafikri:

Olumsuz konuşanları dinleme! Onlar hayal düşmanıdır ve iyi enerjiyi sömürürler. Yürekteki kararlılığa şüphe düşürürler. Güç veren insanları ve onların sözlerini dinle! Unutma ki, duyduğumuz ve okuduğumuz herşey aksiyonlarımıza yansır. Pozitif kalabilmek için kulağı negatiflere tıkamak şart! “Yapamazsın” diyenlere sağır ol!

Güç, siyaset bilimcileri tarafından şöyle tanımlanır:

  1. İnsanlara karşı gelerek veya karşı gelmeksizin etkileyebilmek.
  2. Duyguları ve zekayı etkileyebilme kapasitesi.
  3. Otorite ve etkinlik sahibi kişilerin, topluma ve olaylara karşı gösterdiği fiziksel dayanıklılık ve kuvvet.

Kurbağa yarışı, okuduğum bir makaleden esinlenerek yazılmıştır. Belki birilerine ilham olur! Bence birinci gelen kurbağa motivasyon dolu bir liderdir ve  prenses/prens tarafından öpülmeyi hak etmiştir!