Kadınlar Neden Meme Estetiği Yaptırır?

Memeler kadının kadınlığını ve cazibesini gösteren en önemli organlardan biridir. Aslında memelerin en önemli işlevi bebeğin beslenmesidir. Yani memeler cinsellikle ilgili olduğu kadar annelik ve üreme dürtülerinin de bir sembolüdür.

Bu nedenle bir kadın için memelerinin nasıl göründüğü önemlidir. Memelerin sarkık durması, küçük olması ya da çok iri olması kadında psikolojik sorunlar yaratabilmektedir.

Çok iri memeler, görüntüsünün yanı sıra sırt ağrısı, bel ağrısı gibi sağlık sorunları da yaşatabildiği için uzman bir estetik cerrah tarafından meme küçültme ameliyatı yapılarak normal boyutlara getirilebilir.

Çok küçük memeler de kadına cinsel anlamda yetersizlik hissi verebilmektedir. Bu sorun ise meme büyütme ameliyatı sayesinde giderilebilmektedir. Meme büyütmede en etkili yol meme protezi kullanmaktır. Estetik cerrahlar jel silikon dolu protezleri tercih etmekte çünkü meme dokusuna kıvam olarak en yakın olan odur. Jel silikon protezler ABD’de FDA tarafından incelenmiş olup, insan sağlığına herhangi bir zararı tespit edilmemiştir. Bu nedenle günümüzde güvenilir bir şekilde kullanılmaktadır.

Yine pek çok kadının sıkıntı duyduğu, özellikle de emzirme sonrasında pek çok annenin karşılaştığı sarkma sorunu da meme dikleştirme ameliyatı ile giderilebilmektedir.

Bugün meme ameliyatları teknolojinin gelişmesi sayesinde çok rahatlıkla yapılabilmekte ve hastaları memnun edici sonuçlar çıkmaktadır. Önemli olan deneyimli bir estetik cerrah ile yola çıkmak ve ne istendiğini doktora açık bir şekilde ifade etmektir.