Lisede Değilsin, Sen Bir Yetişkinsin!


Bir yetişkin gibi davranmanın zamanı çoktan geldi! Sen artık lisede değilsin, bir yetişkin gibi davaranmalısın. Daha olgun, daha sakin ve  her an hayata hazırlıklı olarak!

Buurada yazılanlar; yaşı kaç olursa olsun, bir çok kişiyi ilgilendirebilir!! Ve buna ben de dahilim! Yazıdaki herşey herkes için değildir ama herkes için mutlaka birşey vardır..

  • Durumlar ve olaylar karşısında sakin ol! Olaylar karşısında paniklemek çok kolaydır ama sen yhine de paniklememeye ugraş! Olaylar karşısında hemen strese girme, endişeye kapılma, sakin ol.
  • İnsanlarla gereksiz tartışmaya girme. Aklıbaşında tartışmalar bazen gereklidir ama olayı büyütme, ikna etmeye de çalışma. Seninle aynı fikirde olmayan insanlara karşı bile saygı göster.
  • İnsanları aşağılama, ad takma! Kimsenin anasına, bacısına küfür etme.
  • Her durumda nezaketini koru. Kibar olmak genelgeçer bir insan davranışıdır. Karşısındakine nazik davranmayan, kaba bir insanın vahşi bir hayvandan ne farkıdır?
  • Patron olumsuz birşey söylediğinde yelkenleri suya indirme, sorumluluğunu kabul et ve daha çok çalış. Problemi çöz, sorunu hallet, ortalığı düzelt.
  • Her zaman seni seyrediyorlarmış gibi davran; yani bir lider gibi davran! Her zaman başkalarının senin hareketlerini nasıl göreceğini düşünerek adım at. Bütün hareketlerin, söylediklerin, cevapların ve yaptığın diğer şeyler, etraftakiler tarafından nasıl algılanır diye düşün. Artık liseden mezun oldun, diplomanı aldın ve bir lise çocuğu gibi palyaçoluk yapmayı bırak.
  • Konuşurken duruma uygun tonlama yap. Sesini bebek gibi çıkartma. Konuşurken, yazarken, yani iletişim sırasında uygun kelimeler seç! Unutma kimse manasız ve aptal konuşmaları dinlemek zorunda değil!!!
  • Yürürken ayağını sürüme. Ayakkabılarının topuğuyla gereksiz yere yüksek ses çıkarma.
  • Otururken dik, edebinle, arkana yaslanarak otur.
  • İnsanların yüzüne söyleyemeyeceğin hiç birşeyi arkasından söyleme. Onunla artık konuşmuyorsan bile ona ait bilgileri başkalarıyla paylaşma. Yani dedikoku yapma, gıybet yapma!
  • Ortama göre giyinmesini öğren. Ofis kıyafeti ile haftasonu kıyafeti farklıdır.  Ofis kültürünü göz önünde bulundurarak giyinmelisin. Genelde işyerleri daha muhafazakar kıyafet tercih eder. Çok kısa etek, gereksiz yere göz alan takılar, hatları belli eden dar kıyafetler, askılı blüzler vs. ofis için uygun kıyafet değildir. Aynı şekilde erkeklerin şort ve parmakarası ile ofise gitmesi de doğru değildir. Bir de gece kulübüne gider gibi makyaj yapanlar var!!! Not: Fakat yine de.. Bunlar ofis kültürüne göre değişiklik gösterebilir.

Dediğim gibi, artık liseli değilsin. Sen bir yetişkinsin, ona göre davran!

 

 

yetiskin3

 

 

 

Wiki-How’da bir yazıdan ilham alarak yazdım, kendilerine teşekkür ederim.