Pet Şişeden İçilen Su


Egzersiz yapıyor musunuz? Neden mi sordum? Çünkü eğer egzersiz yapıyorsaniz o esnada terliyorsunuz ve vücuttan su kaybediyorsunuz. Ve tabi bolca su içiyorsunuzdur.. Suyu pet şişeden mi içiyorsunuz?

Bu yazı genelde kadınlara ama erkekler de okusun isterim. Hem kendileri için hem de yaşamlarındaki kadına tavsiyede bulunabilmek için.

Soru: Günlük bir alışkanlık olarak ‘şişeden su içmek’ suratımızda, özellikle dudak bölgesinde, kırışıklığa neden olabilir mi?

Belki suyu şişeden değil bardaktan içiyorsunuz. Belki iyi bir koşucusunuz ve gün boyu suyu birçok defalar pet şişeden içiyorsunuz. Ya da hergün düzenli olarak parkta yürüyorsunuz ve pet şişede su taşıyorsunuz.

ABD’nin TV kanallarından CBS’in yayınladığı bir programa göre pet şişeden düzenli olarak su içenlerin dudak çevresinde kırışmalar oluyor.

Tanıdığım genç bir bayan içecekleri asla kamışla içmez. İleride kırışıklık olacağını düşündüğü için kamıştan köşe bucak kaçar. Aynı şey pet şişeden düzenli su içenler için de geçerli olabilir. Dermatolojistlere göre dar ağızlı kaplardan su ya da diğer içecekleri rutin olarak içmek bir süre sonra erken kırışmaya neden oluyor.
Medyaya kulak verecek olursak, sürekli su içmemiz öneriliyor. Elbette su içmek sağlıklı bir davranış. Su içmeye devam edelim ama eğer dermatolojistlerin tezi doğruysa, erken kırışmak istemeyeceğimiz için suyu pet şişelerden değil geniş ağızlı kaplardan içelim.

su ic ama siseden icme, bardaktan ic. kirisikliklari onle!
Su iç ama şişeden içme, bardaktan iç. Böylece ağız bölgesinde oluşacak kırışıklıkları önle!