İncir Şifası

İncir Kuran’da ismi geçen meyvedir. İncirin şifası daha yeni yeni anlaşılıyor!

George Washington Üniversitesinin Tıp Merkezi bol bol incir tüketin diyor. İncir (yemiş) meyvesinde bulunan antioksidanlar birçok hastalığa karşı koruyucu görev yapıyor. Ayrıca uzmanlar kuru incirde bulunan antioksidan seviyesi yaş incirden daha fazla olduğunu söylüyorlar. Fenol denilen antioksidan bakımından zengin maddeler, kuru ya da yaş, en çok incir meyvesinden bulunuyor. İncirin Kuran’da geçtiğinden bahsetmiştim, değil mi? İncirin şifası, tıbbın ve teknolojinin ilerlediği şu günlerde daha yeni anlaşılıyor..

İncirin Faydaları:

Yüksek tansiyonu düşürüyor. İncirde bulunan potasyum seviyesi hipertansiyonu düşürmekte birebir.

Kilo kaybetmeye yardım ediyor. İncir fiber dediğimiz liflerle dolu. Lifler tokluk hissi veriyor, sindirimi geciktiriyor ve dolayısıyla açlık hissini de otelemiş oluyor.

Menopoz sonrası göğüs kanseri riskini azaltıyor. Yapılan araştırmalara göre düzenli incir tüketimi kadınlarda menopozdan sonra oluşan meme kanseri riskini yüzde 34 oranında azaltıyor.

Diyabete karşı koyuyor. İncir şekerli bir meyve olmasına rağmen kan şekerini düşürmeye yarıyor.

Kalp hastalıklarını engelliyor. Düzenli incir tüketimi trıgliserid denen kötü yağları azaltıyor. Kanda kötü yağların azalması demek obezlik ve kalp hastalıklarını önlemek anlamına geliyor.

Ceviz de tavsiye ederiz..

İncir tam bir cennet meyvesi. Bilimciler incirin yararını daha yeni keşfediyor. Oysa incir yüce kitap Kuran’da ismi geçen bir meyve. Kuru veya yaş, incir tüketmeye devam edelim.incir

3 thoughts on “İncir Şifası”

  1. iki yıldır.Bursa yöresinde siyah incir üreticisiyim.İncirin diyabet 2 hastalarının şekerini yükselmemesi,hatta faydalı olduğu bilgisi bana kabul edilmesi biraz zor geldi.acaba biraz daha bu konuda ayrıntılara girerek bilgi verebilirmisiniz.Teşekkür ederim

    1. Evet incirin Tip2 diyabeti engellediği biliniyor.
      Şu şekilde açıklayabiliriz:
      İncir lifli bir meyvedir. Liflerin en büyük yararı, yetişkinlerde diyabet başlamasını engellemesidir. Çünkü lifler sindirimi yavaşlatır. Bu süreçte diğer yiyeceklerden gelecek şekerin emilimini yavaşlatır. Diyabeti engelleyen incirde de bol bol lif bulunuyor ve diyabeti engellemesini bu şekilde açıklayabiliriz.
      Daha detaylı bilgi için llutfen şu siteye bakınız: http://www.thediabeteslearningcenter.com/figs-in-a-natural-diabetic-diet/

  2. İncirin Kur’anı kerimde bahsedilen bir meyve olduğu doğrudur.
    Lifli gıdaların insan sağlığına çok faydası vardır.İncirinde tatlı olması nedeni ile belirli ölçüde yaş veya kurusunu tüketebiliriz.

Comments are closed.