Elektromagnetik Radyasyona Maruz Kalmış Sperm


Bu Bilimsel Çalışmada;  sperm hareketliliği, dölleme becerisi, sperm şekli ve büyüklüğü gibi faktörler göz önünde bulundurulmuş. Tavşanlar 12 hafta boyunca günde 8 saat 800MHz cep telefonu elektromagnetik radyasyonuna maruz bırakılmış. Altıncı haftanın sonunda tavşanların sperm sayısında azalma kaydedilmiş. Onuncu haftadan sonra spermlerde yavaşlama ve dölleme yeteneklerinde düşüş gözlemlenmiş. Ve çalışma sonucu olarak cep telefonu kullanımı ile sperm hareketleri arasında doğrudan bağlantı tespit edilmiş.
Cep telefonlarının yaydığı elektromagnetik dalgaların düşük seviyede olduğu düşünülmektedir ve insan vücuduna zararlı olup olmadığı uzun süredir tartışılmaktadır. Bu belirsizlikler göz önünde bulundurulduğunda, sperm kalitesindeki düşüşün cep telefonlarından mı yoksa cepte taşınırken oluşturduğu ısıdan mı meydana geldiği henüz bilinmiyor.  Her iki faktörün bileşkesinin sperm kalitesini etkileyebileceği de olasılıklar içinde. Bu konuda çalışmaların sürdürüleceği ve sperm sayısında ve kalitesindeki düşüşün nedenlerine açıklık getirilmeye çalışılacağı söyleniyor.

Kaynak için tıkla

Fatoş’ça:

  • Baba olmak isteyen erkekler, cep telefonunu sperm üreten mekanizmadan uzakta taşımakta fayda var! 
  • Belki de çocuk sahibi olmayı düşünmüyorsunuzdur… O vakit ceplerde birkaç telefon şeklinde dolaşabilirsiniz (şakaydı!)
Son zamanlarda genç erkeklerin giderek kısırlaştığına dair söylentiler var. Nedenler elektromagnetik radyasyon da olabilir, içme suyundaki kimyasallar da, yediklerimizde bulunan doğal olmayan herşey ya da aklımıza bile gelmeyen çevredeki diğer etmenler.. Bu noktada bildiğimiz şey cep telefonlarından yayılan radyasyon! Ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz değil mi?

Elektromanyetik Okyanuslar