Güveçte Biber Salçalı Tavuk


Fotoğrafta gördüğünüz toprak tencere İtalyan güveç. Anadolu usulü güvecim de var ama biber salçalı tavuğu onda pişirmedim. Sonuçta önemli olan bu yemeğin toprak kapta uzun sürede pişirilmesi.
Güveçte erikli tavuk tarifimi Anadolu usulü güveçte yaptım, bir sonraki yazımda onu paylaşacağım.
Şimdi İtalyan güveçte salçalı tavuk tarifini paylaşıyorum:
Mazemeler

  • Yarım kg tavuk göğsü
  • 1 kırmızı taze biber
  • 1 orta büyüklükte soğan
  • 2 dış sarmısak
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber

Hazırlanışı
Tavuk göğsü lokmalık büyüklükte doğranır. Soğan ve taze kırmızı biber doğranır. Sarımsak ezilir. Tavuk, soğan, sarımsak, biber, zeytinyağı, tuz, karabiber ve biber salçası güveçte karıştırılır. Ağzı sıkıca kapatılır. Bir gece beklemek üzere buzdolabına yerleştirilir. Ertesi gün buzdolabından çıkarılarak ocağa konur, en kısık ateşte 2 saat pişirilir. İki saat sonunda süper nefis kokular gelmeye başladığında yemek hazırdır. Buzdolabında bekletilen kısmı ilginizi çektiyse nedenini anlatayım. Salça, soğan ve sarımsak tatlarının tavuğa yoğun bir şekilde geçmesini sağlayan bir prosestir. İsterseniz buzdolabı aşamasını atlayabilirsiniz ama atlamazsanız yemek iki kat tatlı olur!
Güveçte biber salçalı tavuk afiyet olsun!

IMG_8044

3 thoughts on “Güveçte Biber Salçalı Tavuk”

  1. Hiç iyi etmediniz sayın Fatoş Hanım. bizim ala sırsız güveçlerimiz varken İtalyanın kınsorojen sırlarını gövdenize soktunuz 🙂 Afiyet olsun.

    1. Benim de güvecim var İrem Hanım.. Anadolunun bağrından koparak gelmiş koca göbekli, sevimli bir güveç.. Çok da severek kullanırım.
      Ama o da sırlı bir tencere.. Siyah sırla kaplanmış..
      Diyeceğim o ki, hangi toprak tencerenin [sırlanmış hali] diğerinden daha sağlıklı ya da sağlıksız, kestirmek güç.
      Afiyetle kalın..

Comments are closed.