Dünyada Birlik ve Barış Üzerine Düşünceler

Dünyada Birlik ve Barışı, Kuran’da Allah’ın İndirdiği İle Hemhal Olanlar Kuracaktır.
Bu konuda Atatürk Türkiye’si önderlik edecektir.

Dünya genelinde bütünleşmenin gerçekleştirilmesi, ancak ALLAH Kelamı olan KURAN da belirtilen hususlar çerçevesinde birleşmekle, yani, ALLAH’IN indirdiği ile hem hal olmakla mümkün olacaktır.

KURAN’DA ALLAH, Siz tabakadan tabakaya yükseleceksiniz diyor. Bu yer başka yere göklerde başka göklerle değişir diyor. O halde Kuran etrafında birlik sağlandığında ve Allah’ın indirdiği ile hareket edildiğinde, Allah sevdiği kullarını yeni bir yaratılışla aslına döndürecektir. Yeni dünyalarda bedenlendirecektir İNŞAALLAH

Geçmişte helak edilenler, Allah’ın indirdiği ile hareket etmediklerin- den, Allahın ayetlerine inanmadıklarından ve Allah’a ortaklar koştuklarından, Allah’ın indirdiği öğütlerden uzak durduklarından Allah’ın emirlerini yerine getirmediklerinden Allah’ın insanlar için indirdiği nimetlere şükür etmediklerinden, fesatçılık yaptıklarından, aç gözlülük etiklerinden, insanları Allah’a giden yoldan saptırdıkları için helak olmayı hak ettiler.

Bugün bu helak edilenlerin yerine getirilenler de çoğunlukla çeşitli sebeplerle Allah’ın Kuran’da gösterdiği, Allah’a giden yoldan sapmış durumdadırlar. Bugün ALLAH’A Giden yolda çaba sarf etmeyi ve dünya insanlarının barış içinde bir araya gelmeleri için herkesin Kuran’ı OKU’yup Anlaması ve anlatması ile mümkündür. İnsanlık,

Dini sadece Allah’a has kılarak, insanları birliğe çağırmaları ve insanların kendilerine emanet edilen bu dünyayı korumaları gerekmektedir.

İnsanlar, bilgiyi üretime çevirdiklerinde, görevleri gereği; İnanıp; iyi, güzel, faydalı ve kalıcı işler yaptıklarında Allah’ın Kuran’da bildirdiği, ÜRETMEK, YARDIMLAŞMAK, PAYLAŞMAK, ALLAH’IN emrini yerine getirdiklerinde.

Sınırsız bir dünya, Sınıfsız insanlık, Sömürü olmayan bir dünya, Allah’ın izniyle oluşacaktır.

Bunun için; günümüzün putları olan, Otorite, Güç ve Para ortadan kaldırıldığında her şey düzene girecektir.

Yusuf YAMAN

2 thoughts on “Dünyada Birlik ve Barış Üzerine Düşünceler”

  1. Hayırlı Sabahlar Fatoş Hanım.
    İyi düşünmüşsünüz güzel olmuş. Çok teşekkürler.
    İyi haftasonu dileklerimle.

    Yusuf YAMAN
    Daima, iyi, güzel, faydalı ve kalıcı işler yapmak dileği ile başarılar diliyorum.
    Hoşça kalın.

    1. Sitemize hoşgeldiniz Yusuf Bey!
      Dediğiniz gibi “daima iyi, güzel, faydalı ve kalıcı işler yapmak dileği ile..”
      Fatoş Şimşek

Comments are closed.