Nasıl Süpermodel Olunur?


Nasıl süpermodel olunur diye soruyorsanız, bir süpermodelin TV konuşmasından kesitler sunuyoruz..

Süpermodel olmak özenilecek bir şey değil diyen birini duysanız dudak bükerdiniz herhalde. Bunu genç bir süpermodelden duysanız sürpriz olurdunuz, değil mi?

Süpermodel Cameron Russell, bir konuşma sırasında genç kızlara “süpermodel olmak hiç de özenilecek birşey değil!” diye seslendi.

Genç model henüz 25 yaşında ve 10 yıldır modellik yapıyor. Kendisini “genetik piyongo kazanmış birisi” olarak tanımlayan genç model, kızlaların süpermodellerin ayakizinden gitmemesini öneriyor.

Columbia Üniversitesinden onur derecesiyle mezun olan genç kadın podyum hayatından enstentaneler verirken, dış görünüşüyle hayatını kazanmış olmanın gerçek hayatına yansıyan olumsuzluklarından bahsediyor.

Daima en güzel, en yeni ve en çekici olmak, bir kıyafetten diğerine 6 saniyede değişim geçirerek hala nefes kesici olabilmek gibi beklentileri yerine getirerek, gerçek hayatında yüzeysellik ve gerçek dışılık yaşadığını itiraf ediyor.

Sadece güzellikle tanınmanın ve güzel olduğu için ayrıcalık elde etmenin zamanla ruhsal dengeyi bozduğunu da iddia ediyor.

Süpermodel aynı zamanda moda endüstrisinin hoyratlığından söz ediyor çünkü “modeller en güzel ve en çekiciler arasından seçilse de, özgücenden yoksun kadınlardır” diyerek devam ediyor.

Genç kızların sürekli kendisinden bilgi almak istediğini, nasıl model olunacağını sorduklarını bildiren manken, böyle samimiyetsiz bir hayat tarzını kimseye tavsiye etmediğini söylüyor. Ayrıca kızlara güven aşılamak için “Neden model olmak istiyorsun? Kafana koyarsan mucit de olabilirsin cerrah da. İstersen herşey olabilirsin..” diyen güzel kadın soruyor: Model olmanın neresi güzel? Ömür boyunca yüzeysel ilişkilerde bulunmak mı ilginç? “Model olmayı istemek bir kariyer seçimi değildir” diyen genç kadın, “kısa sürede tükeneceğini bildiğin bir endüstriye girmeye çalışmak sadece bir kayıptır. Nasıl yaratılmış olduğunun önemi yok, her halükarda genç ve güzelsin! Başarılı olabileceğin diğer alanlara yönel ve gerçek bir hayat yaşa!” diyerek noktayı koyuyor.

Fatoş’ça:

Medya yaşantılarımızda büyük rol oynuyor. Medya sayesinde bilgilensek de, toplum üzerindeki olumsuz etkilerini de görmezden gelemeyiz. Buna en güzel örnek süpermodel olmak için uğraşan genç kızlar. Kitle iletişim araçlarında görülen güzel kadınlara özenerek yanlışlar yapan birçok genç kız var. Ayrıca kendi vücut imgelerini modellerinkiyle kıyaslayarak sonunda güvensiz birer genç insana dönüşüyorlar. Tek amaçları medyanın yönlendirdiği gibi kusursuz bir dış görünüşe ulaşmak. Bakımlı ve hoş görünmek iyidir ama tek düşünce kusursuz cilt, ince bel, dolgun dudaklar, beyaz dişler, ve parlak saçlar olmamalı!

Hemen herkesin kafasında güzellik; kadınsı hatlar, uzun boy, beyaz ten ve simetriden ibarettir çünkü yüzyıllardır medya toplumsal düşünceyi bu şekilde belirlemiştir.

Süpermodelin de dediği gibi, nasıl yaratıldığına bağlı olmaksızın bütün genç kızlar kendi ölçü ve formlarında güzeldir. Maddiyata ve kalıcı olmayana tamah etmek genç kızların kafasını iyice karıştıryor. Bu güzelliği hissetmek için bakış açısında değişiklik yapmak gerekir. Asıl güzellik aklın içindedir.

Bence kızlara verilebilecek en güzel öğüt: Birer insan olarak güzel olduklarını hissettirmek gerekir. Genç kızların hayallerindeki kariyer her ne ise, azimle çalışarak elde edebileceği gerçeği benimsetilmelidir. Genç insanlara, güzel görünmenin ilk ve tek amaç olmadığı yönünde mesajlar verilmelidir.

Genç kızlar! Süpermodeli duydunuz. Hala “Nasıl süpermodel olunur?” diye soruyorsanız tekrarlıyoruz: Model olmak ve podyumlarda yürümek özenilecek bir şey değil. Hayat salt güzellikten ve çekicilikten ibaret değil. Dışsal güzelliğe, içsel derinlik eklemek ancak eğitimle, değerlere saygı ile ve topluma katkı ile olur. Bunu da, bakışlarınızı vücudunuzdan başka yöne çevirerek görebilirsiniz.

 

One thought on “Nasıl Süpermodel Olunur?”

  1. ModaSky ile manken veya model olmak artık hayal değil. ModaSky ile şansa ihtiyacınız yok! ModaSky ‘ya kayıt olarak fotoğrafınızı veya videolarınızı göndererek modellik veya mankenlik teklifleri alabilirsiniz.

Comments are closed.