Kozmetikler ve Ağır Metaller Nasıl Buluştu?



Çocuklar da kozmetik kullanıyor ve bu kozmetikler ağır metaller ihtiva edebilir! Çocuklarla ilgili her aktivitenin baş köşesinde yüz boyama kuyruklarının belirdiğine dikkat etmişsinizdir. Minikler için yüz boyatmak çok eğlenceli olsa da büyüklerin temkinli davranmasında fayda var.

Amerika’da kullanılan her 10 yüz boyasından birinde ağır metaller var. Bu boyalar İlaç ve Yiyecek Kurulu tarafından “zararsız” olarak tescillenmiş olsa da bana hiç inandırıcı gelmiyor. Kime göre zararsız? Neye göre zararsız? Ne kadar ağır metal minicik çocuğun bünyesine zararsız? Bu ölçüm neye göre yapılıyor?

Çocuklar, biraz büyüdüklerinde bile, bu boyalarla yüzleri boyansın istiyor. Genç kızlar her aktivitede yüzlerine değişik çiçekler, şekiller veya hayvan figürleri boyattırıyorlar. Sanırım anababalar bu tür boyaların zararlı olabileceğini düşünmüyorlar.

yuzboyasi3

Yüzde kullanılmak üzere üretilmiş boyalarda kurşun var. Kurşun çocuklarda zihin gelişimini engelleyen bir ağır metaldir. Bunun ötesinde; nikel, kobalt ve krom gibi diğer ağır metaller de mevcut. Ayrıca çocuğun cildi alerjikse, boyalarda bol bol alerjen bulmak mümkün!

Yüze sürülen boyalar kozmetiktir. Benim sorum: Kozmetiklerde ağır metalin işi ne? Bence her anababa çocuğunun yüzüne sürülen bu boyaların içinde neler olduğunu bilmelidir. Buna rağmen izin vereceklerse, kendileri bilir. Ben, çocuklarımın gittikleri aktivitelerde yüzlerini boyatmalarına hep karşı çıkarım. Şimdiye kadar rüşvet yöntemi kullanarak başarılı oldum. Belki anababaların başvuracağı yöntemlerden biri rüşvettir! Yılda en fazla iki aktivitede yüz boyanmasına izin veren anneler biliyorum. Her aktivite dönüşü yüzü baştan başa boyanmış çocuğuna bakıp hiç birşey demeyen anneler de biliyorum. Seçim anababalarındır.

yuzboyasi

Evde yüz boyası yapabilirsiniz:

Malzemeler

3 çorba kaşığı nişasta

1 çorba kaşığı un

1 su bardağı yüksek früktozlu mısır şurubu

1 kahve fincanı su

Dilediğiniz renklerde yemek boyası

Hazırlanışı

Bir kasede un ve nişasta karıştırılır

Karışıma mısır şurubu ve su eklenerek iyice karıştırılır

Bu karışım birkaç kahve fincanına ya da küçük kaseye boşaltılır

Her fincana değişik yiyecek boyası damlatılır

Küçük fırçalarla boya yüze uygulanır

Yüzde en fazla gıda boyası kullanın. Ağır metal sanayide kullanılmalıdır, kozmetiklerde değil!

Çocuklar da kozmetik kullanıyor ama kozmetiklerde ağır metaller var! Çocuklarla ilgili her aktivitenin baş köşesinde yüz boyama kuyruklarının belirdiğine dikkat etmişsinizdir. Minikler için yüz boyatmak çok eğlenceli olsa da büyüklerin temkinli davranmasında fayda var. Amerika’da kullanılan her 10 yüz boyasından birinde ağır metaller var. Bu boyalar İlaç ve Yiyecek Kurulu tarafından “zararsız” olarak tescillenmiş olsa da bana hiç inandırıcı gelmiyor. Kime göre zararsız? Neye göre zararsız? Ne kadar ağır metal minicik çocuğun bünyesine zararsız? Bu ölçüm neye göre yapılıyor? Çocuklar, biraz büyüdüklerinde bile, bu boyalarla yüzleri boyansın istiyor. Genç kızlar her aktivitede yüzlerine değişik çiçekler, şekiller veya havan figürleri boyattırıyorlar. Sanırım anababalar bu tür boyaların zararlı olabileceğini düşünmüyorlar. Yüzde kullanılmak üzere üretilmiş boyalarda kurşun var. Kurşun çocuklarda zihin gelişimini engelleyen bir ağır metaldir. Bunun ötesinde; nikel, kobalt ve krom gibi diğer ağır metaller de mevcut. Ayrıca çocuğun cildi alerjikse, boyalarda bol bol alerjen bulmak mümkün! Yüze sürülen boyalar kozmetiktir. Benim sorum: Kozmetiklerde ağır metalin işi ne? Bence her anababa çocuğunun yüzüne sürülen bu boyaların içinde neler olduğunu bilmelidir. Buna rağmen izin vereceklerse, kendileri bilir. Ben çocuklarımın gittikleri aktivitelerde yüzlerini boyatmalarına hep karşı çıktım. Çoğu kez rüşvet yöntemi kullanarak başarılı oldum. Belki anababaların başvuracağı yöntemlerden biri rüşvettir. Yılda en fazla iki aktivitede yüz boyanmasına izin veren anneler biliyorum. Her aktivite dönüşü yüzü baştan başa boyanmış çocuğuna bakıp hiç birşey demeyen anneler de biliyorum. Seçim anababalarındır. Evde yüz boyası yapabilirsiniz: Malzemeler 3 çorba kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı yüksek früktozlu mısır şurubu 1 kahve fincanı su Dilediğiniz renklerde yemek boyası Hazırlanışı Bir kasede un ve nişasta karıştırılır Karışıma mısır şurubu ve su eklenerek iyice karıştırılır Bu karışım birkaç kahve fincanına ya da küçük kaseye boşaltılır Her fincana değişik yiyecek boyası damlatılır Küçük fırçalarla boya yüze uygulanır Yüzde en fazla gıda boyası kullanın. Ağır metal sanayiide kullanılmalıdır, kozmetiklerde değil!

Evi ilaçlatmak bebeğe zarar verirmi?

Hamilelere bir soru: Evi ilaçlatmak bebeğe zarar verirmi dersiniz?

One thought on “Kozmetikler ve Ağır Metaller Nasıl Buluştu?”

  1. yazınızı okudum çok faydalı buluyorum,özellikle kullanılan bütün kozmetik ürünlerini düşünürsek hepsinde insan sağlığını tehdit eden kimyasallar var. bu yüzden bende kısa süre önce tanıştığım ürünlerden çok memnunum özellikle bebekler için kullanılabilecek,gönül rahatlığı sunan organik ürünler. http://www.petraantalya.com adresinde bu ürünleri bulabilirsiniz.sitede makaleler de çok güzel okuyabilirsiniz, sitede facebook adresi ve ürünlere ulaşacağınız tel nolarda mevcuttur

Comments are closed.