Muzlu Amerikan Tatlısı (Banana Split)


Amerikan yemeği denince aklınıza fast food geliyorsa, yalnız değilsiniz! En iyi bilinen Amerikan yemeği nedir diye sorsalar barbekü biftek ve patates çeşidinden başka birşey söylemekte zorlanırım. Ama size tam Amerikan tatlı tarifi verebilirim.

Amerikan usulü muzlu tatlı 1904 yılında Pensilvanya’da yapılmış derler. Bir başka rivayete göre ilk banana split Ohio’da yapılmıştır. İlk nerede yapılmış olduğu hala tartışıla dursun, Ohio’da yaşayanlar her Haziran ayının ikinci haftasonunu muzlu tatlı festivalini kutlayarak geçirirler

Unutmadan!! Bu tarif ancak benim gibi çok becerikli ve usta şefler tarafından yapılabilir. Eğer çok marifetli bir aşçı değilseniz, risk almayın derim!!

Şaka bir yana, bu çok kolay, çok çabuk, oldukça lezzetli ve bir o kadar da eğlenceli tatlı, tüm ailenin damak zevkini okşayacakatır. Aşağıdaki malzemeler normalde kullanılan malzemeler olsa da siz kendinize göre eklemeler ve çıkarmalar yapabilir, kendi ağız tadınıza en uygun hale geirebilirsiniz. Aslında bu tarifi en iyi yapanlar çocuklardır çünkü onların yaratıcılık gücü henüz baltalanmamıştır! Bırakın bu tatlıyı onlar yapsın, siz bir güzel yiyin! Ama büyükler muzları kesme işini çocuklara bırakmasın, kazalar olmasın!
Malzemeler:
1 muz
Birer kaşık vanilyalı, çikolatalı ve çilekli dondurma
2 çorba kaşığı ince doğranmış çilek
2 çorba kaşığı küp küp doğranmış ananas
1 çorba kaşığı krema (seçeneğe bağlı)
1 çorba kaşığı ezilmiş yerfıstığı
1 çorba kaşığı erimiş çikolata (ya da hazır çikolata şurubu)
2 vişne şekerlemesi (genelde marketlerde kavanozda satılır)

amerikan muzlu tatliHazırlanışı:
Bir kayık tabağa uzunlamasına kesilmiş muz konur.  Parçalar birbirine değmemelidir çünkü arasını dolduracağız! Dondurma kaşığı varsa dondurmalar iki muz parçasının arasına top top konur. Kaşık yoksa dekoratif bir şekilde yerleştirilir. Geri kalan tüm malzemeler isteğe göre serpilir. En üst krema ve vişne konularak hemen servis edilir.
Nasıl? Amerikan usulü muzlu tatlı ancak benim gibi marifetli şeflerin yapabileceği kadar zor bir tatlı değil miymiş? Muz mutluluk verir. Muz mutluluk meyvesidir!